Sâmbătă – 7 mai, la Bocșa se va desfășura Târgul de la Neu Werk

Târgul de la Neu Werk – un cartier la orașului – cunoscut de localnici ca ,,Târgul de vite de la Bocşa”, atrage an de an tot mai mulţi participanţi și încet – încet, își recapătă importanța și renumele de altă dată.
Acest târg se ţine anual în luna mai şi la el participă producători agricoli, crescători de animale, meşteşugari, comercianţi din Bocşa, dar si din judeţ sau din ţară. Locul este același de vreo 100 de ani – vechea vatră a furnalelor și topitoriilor de pe malul Bârzavei de la Bocșa.
Afis Targ Neuwerk 2016
,,Târgul este foarte important pentru noi – ca administrație locală. Bocșa este un orășel agricol și mai puțin industrial acum, când știm bine ce s-a întâmplat în țară cu industria. Dacă investitorii se lasă așteptați, bocșenii nu stau cu mâinile în sân. Oamenii cresc animale, cultivă terenurile, își asigură cele trebuincioase gospodăriei iar surplusul îl vând la târg. Am mai multe planuri în minte pentru acest târg. Am vorbit deja cu cei mai mari specialiști: producătorii agricoli fiindcă ei știu cel mai bine ce au nevoie și ce vor de la noi.” a declarat pentru InfoCs primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu.

Organizatorii evenimentului sunt Primaria si Consiliul local al orasului Bocsa.
Targul este unul de renume in zona si chiar poetul dialectal al Bocsei, Tata Oancea, a scris o poezie despre “Targul mare” de la Bocsa.

Comentarii

comentarii