Sancţiuni aplicate pentru nerespectarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice

radar-06051-600x400Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au desfăşurat acţiuni în perioada 25-27 aprilie a.c., pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
Acţiunile au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate, în special, de viteza excesivă, dar şi pe fondul consumului de alcool.
În cadrul acestor activităţi au fost constatate şase infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constând în conducere fără permis, conducerea unor autovehicule neînmatriculate şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată au fost aplicate şi 441 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 303 pentru depăşirea limitei legale de viteză, şase pentru depăşiri neregulamentare şi 132 pentru alte abateri de la normele rutiere.
Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la peste 45000 lei.
Totodată au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi reţinute 13 permise de conducere, două pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, şase pentru depăşiri neregulamentare şi cinci pentru alte abateri.

Exemplu:
În după-amiaza zilei de 25 aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Resita a fost depistat conducănd un autoturism între localităţile Gherteniş şi Măureni cu viteza de 172 km/h.

Comentarii

comentarii