ȘASE INFRACȚIUNI RUTIERE ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE ATENȚIE LA CONDIȚIILE METEO!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate șase infracțiuni la regimul rutier. În contextul avertizărilor meteo de cod galben de precipitații abundente și cod portocaliu de ninsori abundente în zona de munte a județului nostru, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

Ieri, 18 aprilie a.c., în jurul orei 02.40, pe raza localității Teregova a avut loc un accident rutier.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii municipiului Caransebeș – Biroul Rutier au stabilit că un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Timișoara, a condus un autoturism pe o stradă secundară din localitatea Teregova. La un moment dat acesta a pierdut controlul volanului și a lovit un stâlp de iluminat public.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Caransebeș unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.
~
La aceeași dată, în jurul orei 12.50, un bărbat în vârstă de 67 de ani, din Timișoara, a condus un autoturism pe D.N.57, dinspre Răcășdia spre Oravița. La km 149+200m, bărbatul nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe câmp.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a lui și rănirea ușoară a pasagerei pe locul din dreapta-spate, ambii fiind transportați la spitalul din Oravița pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
~
În jurul orei 16.35, un bărbat din Reșița, deși avea permisul suspendat, a condus un autoturism pe D.N.57B, dinspre Bozovici spre Prilipeț. Într-o curbă la stânga, bărbatul a intrat într-o depășire, a acroșat un autoturism care circula regulamentar din sens opus și ulterior s-a răsturnat în afara părții carosabile, în partea stângă a sensului său de mers.
În urma accidentului, bărbatul a fost rănit grav fiind transportat la spitalul din Reșița pentru îngrijiri medicale.
Acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea probelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.
~
Astăzi, 19 aprilie a.c., în jurul orei 01.20, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe raza localității Teregova, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spitalul din Caransebeș unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii i-au întocmit dosar penal.
***
Având în vedere atenționarea meteorologică emisă inclusiv pentru județul nostru, polițiștii vă recomandă:

 Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
 Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).
 Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede
obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.
 Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor.
 Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţă redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.
De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

 În zilele cu ploi, lapoviţă, ninsoare şi temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare!

 Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Comentarii

comentarii