Sate fără bancomate și oameni puși pe drumuri în mediu rural bănățenesc VIDEO

Locuitorii satelor din Cras-Severin sunt nevoiţi să parcurgă zeci de km şi să piardă timp – altadata şi o zi chiar pt a putea beneficia de banii pe care îi au pe cardurile bancare.

La nivel de Caraş-Severin sunt foarte mulţi locuitori ,în centrele comunale şi în satele aparţinătoare ce nu pot folosi cardurile bancare fiindcă în aceste localităţi nu există bancomate.Şi mai grav este faptul că în multe localităţi unde au existat bancomate şi sucursale bancare acestea au fost desființate.

În comună Teregova – una dintre cele mai mari din Caraş-Severin, una dintre băncile mari din România a avut o sucursală, şi-a atras mai mulţi clienţi după care fără nici o explicaţie sucursala s-a închis şi oamenii au rămas fără posibilitatea de a mai beneficia de serviciile băncii.Acum sunt puşi în situaţia de a platii comisioane în plus pentru a-şi retrage banii de pe card de la singurul punct de lucru al unei alte bănci care mai funcţionează în comună.

Mai grav este faptul că în altă comună aproape la fel de mare ca şi Teregova, comună Domaşnea nu are nici un ATM .Pentru a-şi scoate bani sătenii sunt nevoiţi să meargă 20 de km până la Teregova sau 60 de km până la Caransebeş.

Comentarii

comentarii