EXCLUSIV VIDEO Satul Bigăr rupt de lume și civilizație

Stihiile naturii și-au făcut de cap în Clisura Dunării. Apa a inundat sute de case și gospodării și cel mai grav, a izolat un sat de restul lumii. Asta a doua oară în 30 de zile.

Ploaia torențială de miercuri a făcut prăpăd în comuna Berzasca. Jos, la poala muntelui și a dealurilor, apa a inundat sate întregi, case , gospodării și terenuri agricole. Sus, spre munte, spre satul Bigăr, viitura a rupt drumul comunal 47. Acolo unde nu l-a săpat și rupt, furia și puterea torentelor, a adus tone de bolovani sau alte materiale de pe dealuri cu care a înfundat gurile de pod.

Drumul a fost afectat în patru părți, iar cei peste 100 de locuitori, în general bătrâni, au rămas izolați. Și asta de două ori doar într-un interval de o lună.

[youtube id=”iTEldGScdTU”]

Singura posibilitate de a ajunge acum în sat, o reprezintă o potecă de munte pe care se poate merge doar pe jos. Primăria va lua măsuri ca în sat să ajungă pâine și alimentele de bază și în primul rând, să repare drumul.

Cel mai grav este faptul că satul a rămas izolat de lume și din cauza faptului că viitura a rupt și rețeaua de alimentare cu energie electrică a satului. Echipele de la ENEL sunt în zonă pentru a remedia problema apărută.

Comentarii

comentarii