Se pare că soarele răsare din nou pentru UCMR – Parte din patrimoniul uzinei, s-a reintors la Stat

UCMR (1)Imobilele UCM Reşiţa au trecut în proprietatea statului. Uzina a scăpat de o parte din datorii şi, pe hârtii, situaţia s-a îmbunătăţit. Uzina a scăpat de o parte din datorii şi, pe hârtii, situaţia s-a îmbunătăţit.
Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS), care a preluat recent datoriile UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă din 2011, a fost mandatată de Guvern, în şedinţa de ieri, să solicite şi să aprobe în Adunarea Creditorilor darea în plată a activelor, în contul creanţelor deţinute la UCMR, după evaluarea acestora.
Procedura de dare in plată constă în cedarea de către societate, în schimbul obligaţiilor sale restante, a unui bun imobil, care trece din proprietatea sa în proprietatea publică a statului. Guvernul consideră că această operaţiune va asigura cadrul legal pentru continuarea activităţii de producere de echipamente hidroenergetice la UCM Reşiţa, informează Mediafax.
Prin urmare, s-a mai consumat o etapă din etatizarea UCMR, unitate aflată în insolvenţă din decembrie 2011, prin faptul că o parte din imobilele uzinei au trecut din proprietatea INET Group, în proprietatea statului.
În toamna anului trecut, Autoritatea de Administrare a Activelor Statului a fost mandatata de Guvern, în calitate de creditor principal, să preia datoriile UCM Reşiţa de la Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF).
Reamintim că UCM Reşiţa este principalul furnizor de agregate şi echipamente hidroenergetice pentru compania de stat Hidroelectrica.
argument-cs.ro

Comentarii

comentarii