Se va sparge asfaltul în Reșița că este musai; dar nu oriunde și oricum

drumuri lucrari1După ce a fost refăcut carosabilul și străzile arătau cu adevărat bine, Strada Făgăraşului şi Bulevardul Muncii din Reșița, vor fi sparte.
Și asta nu fiindcă vrea cineva, ci fiindcă trebuie deoarece în câteva luni încep lucrările la Programul ISPA 2, iar reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, vizează şi tronsoane de drum şi trotuare care au fost refăcute în urmă cu doi ani de autorităţile locale reşiţene din bani luaţi printr-un credit.
Continuă Programul ISPA în Reşiţa. O veste bună, dacă ţinem cont de faptul că reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, vechi de peste 50 de ani pe unele tronsoane, este în beneficiul reşiţenilor. Totuşi, sunt şi câteva aspecte care vor pune la încercare nervii locuitorilor, dar mai ales ai edililor municipiului de Bârzava: lucrările vizează spargerea carosabilului de pe tronsoane pe care carosabilul şi trotuarele au fost reabilitate,iar, din experienţa primei părţi a Programului ISPA, termenele de finalizare a lucrărilor întârzie, iar refacerea drumurilor nu se face tocmai ca în formă iniţială dinaintea începerii lucrărilor.
Autorităţile locale reşiţene sunt cele care trebuie să intervină în relaţia dintre AquaCaraş şi firmele care care vor realiza lucrările pentru a nu fi întârzieri şi a se reface drumul la forma iniţială, după spargeri.

,,Relaţia cu AquaCaraş-ul este însă una incertă, deoarece societatea nu a plătit nici până acum redevenţa de 1 milion de euro pentru reţeauna de apă şi canalizare din Reşiţa. Vom relua sistemul comandamentelor săptămânale, pentru analiza lucrărilor” spune primarul Mihai Stepanescu.

Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a dispus constituirea unei comisii de analiză şi verificare la nivelul administraţiei locale privind monitorizarea lucrărilor, care se vor derula pe raza municipiului, în cadrul proiectului “POS MEDIU-reţele de apă şi canalizare” şi a eliberării permiselor de spargere/intervenţie.
Aceste permise vor fi emise doar după verificări la faţa locului de către comisia desemnată şi după ce solicitantul face dovada existenţei unui contract de refacere a suprafeţei afectate de spargere/intervenţie.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Se va sparge asfaltul în Reșița că este musai; dar nu oriunde și oricum

  • 8 martie 2014 la 0:58
    Permalink

    De s-ar sparge capul lor de nesimtiti.Se vede inca odata ca suntem condusi de niste incompetenti cu grave probleme de inteligenta cu alte cuvinte… handicapati mintal.

  • 8 martie 2014 la 0:53
    Permalink

    Pai nu vin alegeile???? Sunt necesare lucrari restante ca sa se fure cain codru. Avem niste nemernici care ne conduc.

Comentariile sunt închise.