Şedința clericilor Protopopiatului Daciei Ripensis din Timocul Sârbesc

Spiritualitate și credință românească pentru românii din afara României. În data de 30 aprilie 2015 la sediul Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis, sub preşidenția Parintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului a avut loc şedința clericilor acestui protopopiat.

Întâlnirea a fost precedată de oficierea unei slujbe de Te Deum la Paraclisul „Sf. Apostol Andrei şi Sf. Ierarh Niceta de Remesiana”. Pe lângă problemele discutate a fost făcut şi planul pentru organizarea serbării hramului bisericii „Sf. Mucenic Ioan Valahul” din Negotin , numită de către preoți şi popor „Catedrala Timoceană”. Ziua pomeniri Sf. Mucenic Ioan Valahul a fost proclamată şi „Ziua națională a românilor/vlahilor din Timoc”, anul trecut prin Protocolul Bisericii Ortodoxe Române din Timoc, semnat de cele mai importante asociații şi partide româneşti din Timoc.

Pomenirea Sfântului se sărbătoreşte în 25 mai pe stil vechi, iar in acest an s-a hotărât ca toate manifestările să fie făcute duminică în 24 mai.

Comentarii

comentarii