PolitieToate Stirile

Seiful lui Petru Lupșac este căutat de polițiști în bălțile din jurul Timișoarei

cautare-seif-lupsac-lac-cerneteaz-11Captura bogata de arme, bijuterii, aparatura electronica, bani si alte bunuri la cele 29 de perchezitii facute de procurorii DIICOT si politistii de la Serviciul de Actiuni Speciale si de cei de la Investigatii Criminale si jandarmi, in locuintele spargatorilor de lux din Timisoara si Sibiu.
Totodata, 13 masini, in valoare de 200 de mii de euro, au fost indisponibilizate de oamenii legii. 7 indivizi au fost retinuti pentru 24 de ore si vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru constituire de grup infractional organizat si furt calificat. Spargerile au avut loc in case de avocati sau oameni de afaceri din Timis, Caras Severin si Sibiu.
Gruparea de spargatori de lux, capturata de politisti si procurori joi dimineata, se afla in spatele celebrului jaf din casa fostului sef al Finantelor Otelu Rosu, Ioan Petru Lupsac, sustin anchetatorii. Oamenii legii spun ca bijuteriile obtinute din furturi erau imediat valorificate. De altfel, toti banii pe care reuseau sa ii adune erau ‘investiti’. Spargatorii cumparau case, apartamente, terenuri sau masini, pe care le treceau pe numele rudelor apropiate ori a prietenilor de incredere. Odata cu descinderile din aceasta dimineata, anchetatorii au pus sechestru pe toate autoturismele si bunurile imobiliare despre care cred ca au fost achizitionate cu banii proveniti din furturi.
Seiful ce i-a fost furat lui Lupsac, fost sef al Fiscului din Otelu Rosu, este cautat in mai multe balti langa Timisoara
Va reamintim, 16 membri ai gruparii sunt acuzati ca anul trecut au dat 22 de lovituri in case de oameni bogati, de unde au furat bani, bijuterii si alte bunuri valoroase, de peste 1 milion de euro.
La perchezitiile de joi dimineata, politistii au ridicat, de la locuintele suspectilor patru arme, aproape 250 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri, telefoane mobile, aparatura electronica, carduri bancare si 20.000 de lei.
Totodată, au fost ridicate mai multe unelte, despre care exista suspiciuni ca au fost folosite la furturi.

sursa: opiniatimișoarei.ro

Comentarii

comentarii