Serbările Cetăţii la Caransebeş la cea de a X a editie- ediţie jubiliară VIDEO

Zile CetateOraşul de pe Timis şi Sebeş, milenarul Caransebeş, este în sărbătoare. Timp de patru zile, Municipiul Tibiscum va fi luat cu asalt de cavaleri, nobili înarmaţi până în dinţi, domisoare şi domniţe, dar şi de legiunile romane sau armatele dacice. La Caransebeş sunt în plină desfăşurare Serbările Cetăţii sau Zilele Cetatii,,.
De mai bine de 2000 de ani, ruinele castrului roman de la Tibiscum, străjuiesc intrarea în Banatul Montan pe malul Timisului .
Domniţe, cavaleri, legionari romani, dar şi tarabostes daci, şi-au dat întâlnire pe malul
Timisului în milenara cetate a Caransebesului. Timp de patru zile, aici vor avea loc ,,Zilele Cetăţii sau Serbările Cetăţii,, cum îi mai spun localnicii sărbătorii. Ediţia din acest an, este una jubiliara fiindcă manifestarea a ajuns deja la cea de a X-a ediţie.
De mai bine de 10 ani , la Caransebeş, câteva zile pe an, cavalerii se bat în săbii pentru domniţe , dacii se înfruntă cu romanii , iar la final toată lumea dansează pe ritmuri de muzică rock sau pop sub lumina focurilor de artificii. Dacă vineri la Caransebeş s-au întrecut cavalerii în turnir, iar dacii s-au bătut cu romanii, ziua de astăzi a fost dedicată unui miting aviatic .
Membrii de la Aeroclubului României şi-au arătat măiestria în pilotarea avioanelor de acrobaţie aeriană . Un detaşament al MAI a executat un exerciţiu de neutralizare a unui terorist şi au executat o operaţiune de salvare cu elicopterul. Timp de două ore, peste 1.000 de iubitori ai zborului au urmărit un show aviatic de excepţie pe aeroportul din Caransebeş. Mitingul aviatic a fost organizat de Primăria Municipiului Caransebeş şi Aeroclubul României şi a fost dedicat aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea primului aerodrom din ţară pentru avioane cu reacţie, la Caransebeş. Spectacolul aerian a cuprins demonstraţii de măiestrie a piloţilor Aeroclubului, dar şi reprezentaţia elicopterelor aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Asistenta , de la cei mici la cei mări a rămas impresionată de ceea ce au văzut şi au suportat cu stoicism ploaia şi vremea urâtă .
Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Caransebeş şi Casa Municipală de Cultură „George Suru” se desfăşoară în perioada 12-15 septembrie.
Serbările Cetăţii se vor încheia duminică, 15 septembrie, cu seara marilor concerte. Astfel, începând cu ora 19.30 vor urca pe scenă Inside Us, Alessia, Horia Brenciu & Bând, iar totul se va încheia cu un foc de artificii.
InfoCs va prezinta ca de obicei ample materiale video de la Caransebes.

Ziua a II a

Ziua a III a

Comentarii

comentarii

One thought on “Serbările Cetăţii la Caransebeş la cea de a X a editie- ediţie jubiliară VIDEO

  1. Tinand cont de vremurile in care traim in Romania, este de apreciat la superlativ evolutia spectaculoasa a avioanelor pilotate si a luptatorilor din Serv Speciale. Felicitari. Excelent organizat.

Comments are closed.