Serbările Normalității la Reșița. Start – o viață de calitate în siguranță!

Reșițenii sunt invitați vineri, 13 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Sala Lira a Liceului de Arte Sabin Păuța, pentru a participa la o dezbatere pe tema violenței domestice, a traficului de persoane și a egalității de șanse. Dezbaterea este organizată de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse în cadrul Proiectului ”Start – o viață de calitate în siguranță”, finanțat din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta măsuri integrate de abordare sistemică și națională de prevenire și combatere a violenței domestice, discriminării de gen și traficului de persoane. Dezbaterile au ca scop conștientizarea, la nivel local, a principiilor egalității de șanse și a problematicilor violenței domestice și a traficului de persoane. Întâlnirea de vineri de la Reșița va fi moderată de realizatoarea TV Gianina Corondan.

Vor participa reprezentanți ai Prefecturii, ai Primăriei Reșița, ai Poliției și ai Inspectoratului Școlar Județean. În cadrul dezbaterii, reșițenii vor putea urmări un film cu mărturii ale victimelor violenței domestice, după care sunt programate discuții pe marginea conceptului de normalitate, care exclude şi condamnă violenţa domestică, traficul de persoane şi lipsa egalităţii de şanse. Participarea este este gratuită.

Tot în cadrul Serbărilor Normalităţii, sâmbătă, 14 noiembrie, cu începere de la ora 11.30, va avea loc, în parcul Tricolorului, un maraton de activități și concerte. Organizatorii anunță o zi plină de momente dedicate celor mici, activități, dezbateri, concursuri și karaoke pentru toate vârstele, alaturi de MC Virgil Batista. La ora 18:00 sunt programate concerte susținute de Trupa Zero și Liviu Teodorescu.

Comentarii

comentarii