VIDEO Si-au terfelit onoarea pentru 5 euro (de mai multe ori, mai exact – foarte multe ori)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2017, a 18 inculpați:
AVRAM FLORIN, comisar de poliție, în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
– luare de mită (2 fapte),
– trafic de influenţă (5 fapte),

SELAGEA CIPRIAN-CĂLIN, ANCUŢA CĂTĂLIN-CORNELIU, DUDAŞ MARCEL, MĂRGINEAN OVIDIU, PĂCURAR SORIN-ROMULUS, TODORAN MARCEL-GRIGORE, ARDELEAN TEODOR, BODÂRLĂU CĂLIN-LIVIU, GUDIU GABRIEL, CICORTAŞ CLAUDIU-ALEXANDRU, GALBEN GHEORGHE-DANIEL și NEDELCU ŞTEFAN-EUGEN, agenți de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită,

POENARU COSTEL, PRISTOLEANU ION-MARINEL, PALADIE BOGDAN-LAZĂR și TEODOR NICOLAE-GABRIEL, agenți în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită,
CHIRA EMIL-NICU, inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative și, în alte situații, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia și Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor T.I.R. – uri cu ţigări de contrabandă și cu anvelope uzate.
În același context și în același scop, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 10 și 50 euro.

Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 19 ianuarie 2017 Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE

Si ca sa zâmbim puțin; este o vorba ce spune că ,,Vameșul, tot vameș rămâne”!
https://youtu.be/jyqN4OEUL08

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “VIDEO Si-au terfelit onoarea pentru 5 euro (de mai multe ori, mai exact – foarte multe ori)

  1. Din punct de vedere al moralitatii si al integritatii, rezultatele si nota de plata vor aparea in perioada imediat urmatoare !!!

  2. Toata conducerea I.P.J. Caras – Severin, pe ultimii doi ani, 2015 si 2016, aveti calificativul ,, NESATISFACATOR ” din partea cetatenilor judetului Caras – Severin !!!

Comments are closed.