Situație revoltătoare în comuna Vărădia din județul Caraș Severin – Sătenii îi acuză pe primar și pe secretara primăriei de furt VIDEO

Situație revoltătoare în comuna Vărădia din județul Caraș Severin – Sătenii îi acuză pe primar și pe secretara primăriei de furt Mai mulți săteni din comuna Vărădia din județul Caraș Severin au ajuns la capătul răbdării și au venit la primărie pentru a-și căuta dreptatea. Oamenii îl acuză direct pe primarul comunei că împreună cu secretara instituției, au falsificat diferite acte și documente și în acest fel, au deposedat de terenuri mai mulți localnici. Ba mai mult, oamenii îi acuză direct pe cei doi că au organizat o adevărată structură formată din prieteni și rude, apoi au făcut fel de fel de falsuri și acum, oamenii s-au trezit că pământul lor a ajuns în proprietatea unui concern agricol austriac și a unui holding cu afaceri în zonă și în Caraș Severin. Sătenii spun că de fapt, ei nu au nici o treabă cu cumpărătorul care a plătit un preț și a făcut o afacere. În schimb, cer să li se facă dreptate, iar cei care le-au vândut ilegal terenurile, să fie tras la răspundere.

În acest sens, sătenii au prezentat o serie de acte în care se vede clar modificări grosolane pe actele originale, semnături diferite pentru aceiași persoană, sau aceiași semnătură pe numele mai multor săteni. Ba mai mult, oamenii îi acuză pe primar și pe secretară că au luat date personale din evidențele de la alegeri și le-au folosit pentru a întocmi acte false. Unul dintre cei păgubiți, spune că se face un autodenunț pe care și-l asumă și spune cum a fost învățat de primar și fratele acestuia cum să falsifice acte cu care s-au vândut terenurile unor cetățeni decedați. O localnică spune că are acte prin care se dovedește un fals grosolan – mama sa, la un an de la deces, apare ca a vândut câteva hectare de pământ.

Suprafețele de teren ,,dispărute” însumează câteva sute de hectare. Asta în condiția în care în zonă, un hectar de teren se vinde cu sume cuprinse între 5 și 6000 de euro. Culmea este că majoritatea celor păgubiți sunt rude directe sau prin alianță cu primarul acuzat de ilegalități. La rândul său, acesta respinge orice acuzație și spune că cei care îl acuză, să își caute dreptatea în instanță fiindcă el nu se simte vinovat cu nimic. La rândul ei, secretara comunei, spune că nu are nici o vină, nu cunoaște nimic despre această problemă și că este hărțuită de săteni care vin și o caută acasă.

La rândul său, viceprimarul comunei, spune că secretara este o mincinoasă și nu spune adevărul, că face numai ilegalități. În același timp, în secretarul primăriei, a izbucnit un scandal între sătenii care se simt furați și fratele primarului care este angajat al primăriei pe post de ..consilier al viceprimarului cu care primarul nu se înțelege deloc. Asta cu toate că ambii sunt de la același partid, de la PNL.

Într-un final, secretara a sunat la 112 și la primărie au sosit doi polițiști care au găsit acolo doar câțiva cetățeni care stăteau de vorbă. Avocatul Mircea Boboșa spune că aceasta este o problem des întâlnită în Caraș Severin, este o cauză foarte grea și că rezolvarea ei se poate face numai în instanță.

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “Situație revoltătoare în comuna Vărădia din județul Caraș Severin – Sătenii îi acuză pe primar și pe secretara primăriei de furt VIDEO

  1. P.S. Şi apropos Mircea , situația asta’ este foarte întâlnită ,, în Caraş – Severin ” la fel ca şi în restul țării ; fiindcă ,, este foarte mulți hoți – tâlhari din aceste mafii de partid/e „… care vă dă vouă de lucru ( de multe ori pentru ca victimele infracțiunilor -păgubiții să fie/devină şi mai păgubiți… ! ). Capisci ?

  2. Boboşa , speța este de natură penală , nicidecum civilă ( că există şi latura civilă a procesului penal…este cu totul altceva ).
    Iar pentru redacție , dacă tot ați postat poze cu cabinetul avocațial , măcar arătați oamenilor încă de aici ( de la bun început ) în ce sens să se adreseze acestuia…
    Astfel cum ați conceput articolul , deşi inițial în mod corect folosiți termenul de ,, falsuri ” ( în înscrisuri ) şi indirect făceți referire la infracțiuni concurente (conexe) precum uz de fals , posibil înşelăciune , abuz în serviciu ş.a.m.d. ca la acte şi fapte ilicite în sens penal , ulterior recomandarea asistenței juridice specializate a unui avocat o făceți de aşa manieră să inducă în eroare ( să pară a fi ,, civilă ” ).Nu uitați că probele din penal rămân câştigate civilului…şi ,, cântăresc foarte greu în balanța justiției ” ( bineânțeles dacă este ,, doar oarbă „… nu şi coruptă ! ).

Comments are closed.