Spectacol extraordinar de harpa si corn francez, la Bocsa

Bocşa, unul din centrele culturale ale judeţului Caraş-Severin, îşi păstrează acest statut organizând cel de-al treilea concert de hapă la Casa Orăşenească de Cultură, fiind, astfel, singura localitate a judeţului care într-o perioadă aşa de scurtă (doar un an!) organizează evenimete muzicale care aduc în atenţia publicului muzica interpretată la “instrumentul zeilor” – HARPA!

Muzica divină a harpei, cea care era socotită de către celți o punte de legătură între PĂMÂNT și CER, va răsuna din nou la Bocșa în data de 29 martie 2015, începând cu orele 17,00, în sala de spectacole a institutiei noastre, iar de data aceasta pe lângă mai vechea cunoşinţă a publicului bocşean artitsta Rozalia PATAKI (bocşeancă de origine!) vom avea şi câţiva invitaţi speciali: artista Roxana Maria CHERCIU (membră a Filarmonicii Oltenia din Craiova, care cântă la corn francez) şi prof. Geanina CIOCLEI (profesor la Liceul de Arte “Sabin Păutza” din Resita, acompaniată la pian de prof. Remus HOSZ de la aceeaşi instituţie de învăţământ) cea care va aduce în actualitate muzica vocală, de inspiraţie folclorică bănăţeană, al lui Tiberiu BREDICEANU! .

Recitalul artiştilor prezenţi la Bocşa, va cuprinde (pe lângă deja menţionatele compoziţii ale lui Tiberiu BREDICEANU) lucrări pentru harpă şi corn englezesc din repertoriul naţional şi internaţional ca: Edward Grieg-Solveig, Claude Gervaise, Astor Piazzola, Puccini, Handel, F.J. Nadermann etc.
Manifestarea culturală organizată de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură din localitate se adresează iubitorilor de muzică bună din oraş, dar şi din judeţ, oferind astfel posibilitatea celor care nu s-au întânit încă cu “instrumentul zeilor” – harpa – să se poată bucura alături de noi la acest regal muzical, acum, în preajma sărbătorilor pascale, fiind un cadoul muzical al organizatorilor.

Intrarea la acest eveniment este LIBERĂ!

Vă aşteptăm cu mult drag să ne fiţi alături la această (re)întânire cu muzica clasică, la doar câteva zile după „Buna Vestire”, fiind de fapt vestea bună pe care o transmitem tuturor de aici de la Bocşa.

Ioan LIUŢ – Şef Serviciu

Comentarii

comentarii