Speranță de 35.000.000 de euro pentru Municipiul Reșița

Primarul Reșiței, Ioan Popa, s-a aflat astăzi la București, la sediul Euro Insol SPRL, unde i-a invitat, pentru a doua oară, pe toți cei implicați în vânzarea unor bunuri imobile (terenuri, construcții, căi de acces), aparținând S.C. UCM Reșița SA – aflată în insolvență, imobile situate în zona Mociur nr. 50, inclusiv cele cu privire la care, în cartea funciară este înscris dreptul de ipotecă al creditorului ipotecar Seraghis Loan Management LTD, prin mandatar Asset Recovery Debts SRL, precum și imobilele asupra cărora este instituit sechestru de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Acest demers vine în contextul în care Municipiul Reșița are prevăzut în strategia integrată de dezvoltare locală și planul de mobilitate, proiecte pentru dezvoltare și regenerare urbană a zonelor industriale abandonate precum și proiecte de dezvoltare a unui sistem modern de transport local, prin repunerea în funcție a tramvaiului. În această strategie asumată de administrația locală reșițeană intră și platforma industrială Mociur.

Facem mențiunea că Primăria Reșița dorește să mobilizeze fonduri publice și private atât pentru procesul de regenerare urbană, cât și pentru o nouă infrastructură de accesibilitate urbană, în acest plan de dezvoltare putând vorbi despre accesarea și implementarea unor proiecte cu finanțare europeană, locală și privată, prin care s-ar putea atrage până la 35.000.000 de euro pentru municipiul Reșița.

foto google

Comentarii

comentarii