Spitalul Județean de Urgență va fi dotat cu un aparat de ventilație neonatală de ultimă generație

Spitalul Județean de Urgență din Reșița a făcut o solicitare către Ministerul Sănătății privind achiziționarea unui aparat de ventilație neonatală în cadrul Secției de Neonatologie. Valoarea acestui aparat este de 75.000 de lei iar Consiliul Județean va susține achiziția cu 10% din prețul acestuia, conform legii.

Managerul Spitalului, Dumitru Secășan, a precizat că un astfel de aparat este foarte important pentru spital mai ales în condițiile în care nou născutul, datorită unor malformații sau afecțiuni, nu poate respira singur și astfel trebuie susținut din punct de vedere mecanic.

„Primind această informare de la Ministerul Sănătății că există posibilitatea ca acest aparat să fie trimis către Spitalul Județean, noi am cerut un aviz de susținere a unei părți de 10% din valoarea acestui aparat”, a precizat managerul spitalului din Reșița.

Unitatea spitalicească așteaptă sosirea acestui aparat în Reșița în viitorul apropiat.

Spitalul dispune în prezent de un aparat de ventilație neonatală primit din donații iar dotarea cu un aparat de ultimă generație care să ajute nou născuții prematuri să supraviețuiască și să reducă apariția handicapurilor psihomotorii asociate cu prematuritatea este necesară.

Comentarii

comentarii