Sportul minții a pus fata în fata copii și juniori din Reșița, Caransebeș și Bocşa

Sâmbătă şi duminica, în clubul de şah de la Sala Polivalenta din Reşita s-a desfăşurat cea de a VII-a ediţie a Turneului de şah clasic pentru copii şi juniori până la 16 ani. Pentru a permite obţinerea de norme de clasificări sportive şi de puncte rating CIV, Turneul cu omologare la Federația Română de Șah, s-a jucat în sistem open elveţian pe distanţă a 7 runde la timpul de 61 minute pentru fiecare jucător. Au participat 23 de jucători din Caransebeş, Bocşa şi Reşita.

S-a jucat într-o atmosferă foarte plăcută, de fair-play. Jucătorii, atât cei consacraţii cât şi debutanţii, au dat dovadă de multă ambiţie. Concursul a fost şi un ultim test oficial înainte de finalele Campionatului Naţional de copii şi juniori ce va avea loc la Călimăneşti în perioada 26 martie – 6 aprilie. Cupele şi medaliile au fost asigurate de către DJTS Caras Severin.

Învingătorul turneului a fost bocșeanul Albert Marian Drăgoi legitimat la Talbot Reşita care a realizat 6,5 puncte.
El a fost urmat de Alexandru David KORCSEK (Talbot Reşita) tot cu 6,5 puncte dar cu un coeficient specific mai slab.Pe treaptă a treia a podiumului s-a poziţionat Anca Maria TECLIS (Talbot Reşita) cu 4,5 puncte,ea situându-se pe primul loc în clasamentul junioarelor.
Au fost acordate şi alte premii la categoriile de vârsta 8 ani,10 ani şi 12 ani, separat pentru fete şi pentru băieţi.

Toţi cei prezenţi au putut servi sucuri şi dulciuri puse la dispoziţie de către organizatori: Asociaţia Judeţeană de Şah Caras Severin şi DJTS Caras Severin.

Comentarii

comentarii