Stiati ca trebuie si o alimentatie corecta pe timpul tratamentului cu antibiotice?

DESPRE

Se intampla uneori, in cazul unei infectii bacteriene sa avem nevoie de tratament cu antibiotice, remediile naturiste nefiind capabile sa ne trateze afectiunea. Antibioticele, daca nu sunt folosite in exces sunt eficiente in tratamente, dar pe langa vindecarea afectiunii care le face necesare, pot avea si efecte secundare daca nu suntem atenti la alimentatie. Ce trebuie sa mancam in timpul tratamentului cu antibiotice.
alimentatie antibiotice
– Alimente bogate in probiotice. Probioticele sunt bacterii sanatoase care contribuie la mentinerea sanatatii intestinale. In lipsa lor antibioticele pot declansa tulburari stomacale – diaree, atat la copii cat si la adulti.
Este important sa nu consumati alimentele bogate in probiotice la aceeasi ora cu antibioticul, deoarece medicamentul le poate ucide si pe ele. Consumati probioticele in pauza dintre antibiotice.

Alimentele bogate in probiotice sunt: iaurtul, chefirul, branza fermentata, varza murata.

Alimentele fermentate contin bacterii sanatoase precum lactobacili, care protejeaza flora intestinala, iar probioticele din iaurt reduc riscul de tulburari stomacale.

Totodata consumati cu masura alimente bogate in fibre – nuci, fasole, mazare, seminte, banane, broccoli. Sunt bogate in fibre care alimenteaza bacteriile sanatoase din intestine. Ele sunt mult mai benefice dupa terminarea tratamentului cu antibiotice, cand puteti mari consumul, pentru ca refac si stimuleaza cresterea bacteriilor sanatoase.

Cum iti refaci flora intestinala dupa un tratament cu antibiotice

Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentului cu antibiotice
– Grapefruit – acest fruct consumat ca atare sau sub forma de suc trebuie evitat in timpul tratamentului cu antibiotice, deoarece contine o enzima ce impiedica organismul sa foloseasca medicamentul in mod corespunzator. Doza normala prescrisa poate deveni periculoasa in prezenta compusilor din grapefruit.

– Suplimentele cu calciu, dar nu si alimentele ce contin calciu, impiedica absorbtia normala a antibioticului, care astfel nu-si indeplineste cum trebuie sarcina de vindecare.

Intra pe FORUM si participa la discutii despre DIETE, TRATAMENTE, APICULTURA
Citeste tu articolul original aici: https://www.curademiere.ro/alimentatia-corecta-pe-timpul-tratamentului-cu-antibiotice/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29 

Comentarii

comentarii