Sucul de ceapă te scapă de firele albe. Nu mai trebuie să te vopseşti

Sucul de ceapa, aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 2 luni, stimuleaza cresterea parului si circulatia la nivelul scalpului. Sucul de ceapa intareste firele de par si le ofera volum, dar este eficient si in prevenirea si stoparea albirii premature a parului.

Atunci cand aplici pentru prima oara suc de ceapa pe scalp, cel mai indicat ar fi sa il testezi pe o suprafata mai mica pentru a te asigura ca nu esti alergic la sucul de ceapa. Chiar daca este natural, sucul de ceapa este puternic.

Atentie! In acest caz, Sucul de ceapa se foloseste imediat ce este preparat.

Sucul de ceapa amestecat cu zeama de lamaie este un remediu naturist care te scapa de firele albe de par. Acest remediu era folosit inca de pe vreme cand vopseaua de par nu exista. Este o solutie eficienta si la indemana oricui, titreză Lyla.

Mod de preparare:

– Decojiti o ceapa si taiati-o in bucati mici.
– Stoarceti zeama de la o lamaie
– Bagati la blender ceapa si zeama de lamaie si amestecati bine. .
– Masati scalpul cu amestecul obtinut.
– Lasati sa actioneze timp de cel putin 15 minute. La final, spalati bine cu un sampon.
– Repetati procedura de 3 ori pe saptamana

Sucul de ceapa combinat cu lamaia este bogat in enzime de catalaza iar oamenii folosesc acest remediu de secole pentru prevenirea si tratarea parului alb.

Sucul de ceapa – 10 beneficii pentru sanatate
Imbunatateste digestia – ceapa este o sursa buna de inulina – o fibra dietetica, sursa de hrana pentru bacteriile sanatoase prezente in intestine. Inulina favorizeaza un tranzit intestinal si mentine bacteriile sanatoase la un nivel sigur, crescand astfel digestia.
Protejeaza impotriva alergiilor – antihistaminicul natural Quercetin prezent in ceapa previne astmul si alergiile. Quercetin-ul din ceapa este usor de absorbit prin intestin si ramane pentru o perioada lunga de timp in circulatie, in comparatie cu Quercetin-ul obtinut de la alte alimente.
Remediu pentru raceala si tulburari respiratorii – proprietătile expectorante ale cepei ajuta la tratarea racelii si a afectiunilor respiratorii. Uleiul volatil din ceapa disloca mucusul si previne formarea mucusului nou. Sucul de ceapa a fost folosit pentru a vindeca tuse, bronsita, congestie și alte infectii ale metabolismului. Ceapa consumata cruda este recomandata pentru lupta impotriva racelilor.
Mentine sanatatea oaselor – ceapa este folosita pentru a mentine un sistem osos sanatos. Studii recente au aratat ca aceasta contine un compus ce previne pierderea excesiva de masa osoasa. Este indicata in special femeilor aflate la menopauza si care prezinta un risc crescut de osteoporoza.
Cresterea parului – ceapa contine urme de sulf, acesta fiind unul dintre elementele nutritive esentiale in promovarea cresterii parului. Aplicarea sucului de ceapa pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 2 luni de zile, poate stimula cresterea parului. Ignora mirosul de ceapa, acesta poate fi indepartat prin spalare. Nimic nu functioneaza mai bine pentru cresterea parului decat sucul proaspat de ceapa. Sucul trebuie strecurat foarte bine pentru a nu ramane bucati de ceapa in par.
Sucul de ceapa este bun pentru piele – ceapa ajuta la circulatia sangelui in stratul de tesut. Felii de ceapa pot fi folosite ca si cataplasme pentru arsuri, contuzii, plagi și pentru durerile de urechi. Sucul de ceapa amestecat cu miere de albine este folosit ca un produs cosmetic pentru a elimina pistruii si pigmentii.
Reduce nivelul de glucoza – consumul regulat de ceapa reduce nivelul de zahar din sange. Urmele de crom prezente in ceapa ajuta la imbunatatirea tolerantei la glucoza si scade nivelul zaharului.
Avantaje cardiovasculare – consumul periodic al cepei reduce nivelul de colesterol. Acest lucru poate fi atribuit compusilor de sulf, crom si complexului de vitamine B din ceapa care ajuta la prevenirea stop-cardiacului prin scaderea nivelului de homocisteina.
Lupta impotriva cancerului – ceapa este alcatuita din extrem de multe tipuri de sulfuri care confera protectie impotriva cresterii neoplasmului. Consumul de ceapa reduce riscul de cancer esofagian, cancer renal, cancer de san, cancer de prostata si cancer laringian.
Sucul de ceapa previne infectarea orala – proprietatile bactericide ale cepei previn infectia orala si a cariilor dentare. Cercetatorii au confirmat ca ceapa cruda, mestecata timp de 3 minute, este suficienta pentru a ucide toti microbii din gura. In plus, durerea de dinti poate fi inlaturata prin plasarea unei bucati de ceapa pe dintele care doare.
Proprietati ale cepei: stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal; diuretic puternic, dizolvant si eliminator al ureei si al clorurilor; antireumatismal, antiscorbutic, antiseptic si antiinfectios, secretor, expectorant, digestiv, echilibram glandular, antisclerotic si antitrombozic, afrodisiac, hipoglicemiant, antiscrofulos, vermifug, hipnotic, usor curativ al pielii si al sistemului pilos. Intern este recomandata si in astenii, surmenaj fizic si intelectual, crestere, oligourii, retentii lichidiene, hidropizie, azotemie, cloruremie, reumatism, artritism, litiaza biliara, fermentatii intestinale, infectii genitourinare, afectiuni respiratorii, gripa, atonie digestiva, obezitate, impotenta, diabet, adenite, limfatism, rahitism, paraziti intestinali. Minim 2 cepe pe zi!

Extern se foloseste in abcese, panaritiu, furuncule, intepaturi de viespi sau albine, degeraturi, crapaturi ale pielii, migrene, congestie cerebrala, surditate, tiuituri in urechi, nevralgii dentare, negi, plagi, ulcere, arsuri, pistrui, indepartarea tantarilor!

Comentarii

comentarii