Sute de turiști au vizitat Cascadele Bigăr şi Carsa şi după 1 mai şi Paşte VIDEO

Pe zi ce trece, din ce în ce mai mulţi turişti vin să vadă tot ce are Banatul  mai frumos! Iar Cascada Bigăr este unul dintre locurile cele mai căutate în aceste zile în care meteorologii au emis coduri de ploaie. Pe 1 mai a plouat toată ziua, iar numărul turiștilor a mai scăzut fata de anii trecuți, însă pe 2, 3 și 4 mai, după ce precipitațiile s-au oprit, iar căderea de apă  este mult mai intensă, sute de oameni  au luat cu asalt Cascada Bigăr.
Cascadele Bigăr și Cârșa, se află într-un loc mirific, la marginea Drumului Naţional 57B care leagă Anina de Bozovici și de aici mai departe până la Moldova Noua. Situate în apropiere de Bozovici, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, căderile naturale de apă sunt două dintre cele mai spectaculoase cascade de apă din Banatul de munte.

Cascada Bigăr se află la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, chiar pe paralela 45 nord. Peisajul mirific este creat de un izvor subteran ce apare într-un izbuc de sub o stâncă la 200 metri și care curge peste un clopot format și din calcarul din zonă și acoperit de mușchi.
 
Spectacolul oferit de natură în  această perioadă cu precipitaţii abundente, este unul deosebit și  asta datorită căderilor de apă care vin cu o viteză cum rar poți  să vezi în altă perioadă a anului.
 
Izvorul de apă ce se scurge peste peretele calcaros de forma unui con înalt de aproximativ 9 metri şi acoperit integral de mușchi atrage tot mai mulţi turişti an de an.
Din ţară sau străinătate, oamenii vin cu miile  să viziteze Cascada Bigăr în perioada sărbătorilor Pascale și după.
Rangerii Parcului Naţional spun că de la începutul anului şi până acum, au fost mai mulți turişti ca  în  anii anteriori.
 
La câţiva km mai la nord de Cascada Bigar, se afla o altă cascadă – tot la marginea drumului naţional 57. Cascada Cârsa este de o frumuseţe rară acum după ploile din aceste zile şi are un debit imens de apă.  

Cascada Cârșa se află la nord la doar 4 km de Cascada Bigăr, imediat după Lacul Gura Golâmbului, când vii de la Bozovici spre Anina pe DN57B. Mulți turiști care trec prin zonă pentru prima dată o confundă cu Cascada Bigăr. Celor două cascade li se mai spune și ,,cascadele turiștilor puturoși” fiindcă se afla….în marginea drumului. La o adică, un asemenea turist puturos, nici nu trebuie să mare efort pentru a le vedea: oprește mașina, coboară geamul și, eventual coboară să facă câțiva pași până la marginea drumului. O spun cârcotașii, noi o luăm doar că pe o glumă.

Comentarii

comentarii