Tabără de Aventură în natura sălbatică, la Sasca Montană

Tabără de Aventură în natura sălbatică, la Sasca Montană

Tabără de Aventură în natura sălbatică, are loc în perioada 1-5 septembrie 2014 la Sasca Montană în județul Caraș-Severin ca activitate educațională din cadrul proiectului Sălbăticia din Carpaţi, bogăție pentru oameni.

30 de tineri din comunitățile celor 5 Parcuri Naționale/Naturale din sud-vestul României au fost selectați sa participe la tabăra “Aventură în natura sălbatică” organizată de WWF Romania. WWF acordă o atenție deosebită educației pentru mediu care este, încă de la înființarea organizației în 1961, una dintre prioritățile sale strategice. Tabăra are ca obiective educarea tinerilor pentru a înțelege conceptul de sălbăticie și facilitarea de experiențe unice în natură pentru ca aceștia să o aprecieze și să descopere beneficiile unui cadru natural cât mai puțin afectat de activități umane neresponsabile.

“Este esențial ca proiectul Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni pe care îl implementăm în zona Carpaților de sud-vest sa genereze rezultate pe termen lung, iar acest lucru se realizează și prin implicarea generației care urmează. Educarea și informarea tinerilor din imediata apropiere a zonelor de sălbăticie este foarte importantă pentru a avea un impact pe termen lung în conservarea naturii” spune Raluca Crista managerul proiectului.

Catalin GavrilaWWF Romania, responsabilul de activitățile educative din tabără spune: “Dorim sa facem din tabăra Aventură în natura sălbatică un loc de distracție dar și un spațiu de învățare. Ne-am propus ca acesta să fie contextul în care se leagă noi prietenii și unde învățam să apreciem natura așa cum este ea. Este o tabără de aventură cu activități de cățărare și coborâre pe corzi, jocuri în natură, drumeție prin Cheile Nerei și tabără de corturi; 5 zile pline de aventură și distracție în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița”.
Participanții provin din zonele ariilor protejate Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei–Beușnița, Parcul Național Retezat, Parcul Național Domogled–Valea Cernei și Parcul Natural Porțile de Fier . Pentru toți participanții tabăra este gratuită, cheltuielile fiind suportate de către organizatori, respectiv WWF prin programul de Cooperare Elvețiano-Român.
Contact:
WWF-România, tel. 0726187399 e-mail: cgavrila@wwfdcp.ro

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la www.wwf.ro.

Catalin Gavrila – Communications Officer

Comentarii

comentarii