Tanar de 19 ani mort la Baile Herculane in urma unui accident montan

Accidentul s-a petrecut în Cheile Bedinei din Caraș Severin. Tânărul S.L.N. în vârstă de 19 ani din Lugoj județul Timiș, a plecat împreună cu fratele său și încă un amic într-o excursie de weekend în împrejurimile pensiunii Dumbrava unde erau cazați. Practic și după acte, pensiunea este situată în județul Mehedinți, la limita cu Caraș Severinul. Tinerii erau îmbrăcați ca de excursie, dar fără echipament adecvat escaladarii montane.

Cei trei, tânărul mort cu fratele său și înca un amic, au urcat pe o potecă spre culmile Bedinei, dar la un moment dat, S.L.N. a alunecat de pe potecă, s-a rostogolit câtiva metri și s-a lovit. El a rămas inconștient, prezenta o lovitură la cap în zona tâmplei și nu mai respira. Fratel său și prietenul, au sunat la 112, au strigat și au încercat să recupereze trupul tânărului de 19 ani.

Zona fiind deosebit de accidentată, salvamontiștilor le-au trebuit aproape 90 de minute până să ajungă la locul interventiei. Acest lucru se datorează și trafic blocat si îngreunat din zona ,,7 Izvoare” de la ieșirea din Băile Herculane, dar și de pe Valea Cernei. Sute de mașini sunt parcate haotic pe ambele părți ale drumului. Nimeni nu respectă semnele de circulație, că e voie sau nu, turiștii parchează care pe unde apucă și totul este un haos generl iar traficul este de coșmar. 3 ckm de drum se parcurg in jumate de oră.

Tânărul de 19 ani a fost recuperat de Salvamont Băile Herculane format dintr-un angajat și voluntari printre care un consilier local. Lor li s-au alăturat pompierii militari de la Punctul de lucru Herculane al ISU Semenic.

La baza muntelui, trupul băiatului a fost preluat de un achipaju al Stației de ambulanță Băile Herculane, der medicul de pe mașina salvării nu a mai putut face altceva dacât să contate decesul tânărului.

Probabil dacă accidentatului i se acorda un prim ajutor cât de cât, acesta mai avea o șansă la viață. Dar cum în România în nici o insituție școlară nu sunt predate măsuri de prim ajuor, atunci totul rămâne la destinul hazardului și norocului.

Din păcate, pentru Neluț nu s-a mai putut face nimic și totul a fost ,,prea târziu,,.

Comentarii

comentarii

One thought on “Tanar de 19 ani mort la Baile Herculane in urma unui accident montan

  • 27 august 2017 la 21:11
    Permalink

    Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

Comentariile sunt închise.