Târg de flori la Reșița – Sărbătorile întâmpinate cu ,,O floare de Florii”

Fiindcă Floriile înseamnă şi renaşterea naturii la viaţă, reşiţenii s-au adunat azi în număr mare pentru a întâmpina primăvara cu o floare. Şi cum cu o floare nu se face primăvară, organizatorii au adus în mijlocul celui mai mare cartier al oraşului, Govândari, o mare de flori multicolore. Astfel, fiecare iubitor de frumos, are acum ocazia de aşi cumpăra din Parcul Tricolorului flori pentru balcon sau grădină, la preţ de producător.

La Reşiţa a început a șasea ediţie a ,,Târgului de flori de Florii” cu oferte de primăvară. Oraşul s-a transformat în această dimineaţă într-unul al florilor. Producătorii de flori din judeţ, dar şi din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara sau Mehedinţi, au umplut aleile parcului „Tricolorul“ din cel mai mare cartier al Reşiţei, Lunca Bârzavei, cu cele mai frumoase flori, cu ornamente şi mobilier de grădină.

,,Primăria Reșița, este prezentă la târg cu flori și răsaduri din producția proprie. Avem serele noastre, oamenii le-au cultivat cu pricepere și dragoste și chiar dacă vremea a fost capricioasă și sărbătoarea foarte de vreme, avem flori frumoase și rezistente, călite pentru a fi puse în balcon sau afară. Și fiindcă le producem noi, prețul este mai mic decât de la cei ce le importă” spune Sava Giuricici, șeful ,,Serviciului de întreținere a patrimoniului” din cadrul Primăriei Reșița – cei care se ocupă de producerea răsadurilor și amenajarea parcurilor și spațiilor verzi din oraș.

,,Florile au fost aduse şi din Olanda sau Ungaria, dar sunt şi soiuri ale producătorilor locali care au sere speciale. Zeci de reşiţeni au luat cu asalt Parcul Tricolorului, încă de dimineaţă pentru a cumpăra flori, mai ales pentru balcoane. A început să prindă şi la noi competiţia asta între vecinii de la bloc, care să aibă un balcon cât mai frumos” spune Maria Dan, reprezentant al unei asociații de proprietari din Reșița.

,,Fiindcă în acest an sărbătoarea Floriilor a căzut foarte de vreme, într-o primăvară capricioasă şi rece, şi florile sunt puţin mai scumpe ca anul trecut. Odată cu încălzirea vremii, preţurile vor scădea şi ele” zice Liana Suru, producător de flori din Bocşa.
,,Prin aceste târguri, încercăm să oferim reșițenilor posibilitatea să achiziționeze flori la preț de producător. Reșița a început să semene a oraș european, avem parcuri pe care le aranjăm în permanență cu flori din producție proprie. Oamenii, doar trebuie să își dorească să își aranjeze balcoanele si grădinile. Și legat de flori, mai adaug faptul că un oraș, ca să fie modern, elegant și curat, pe lângă altele, mai trebuie să aibă și panseluțe și băncuțe.” spune primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Vremea ţine cu reşiţenii care au ieşit în număr mare la cumpărături, încă de dimineață. După masă, oamenii vor ieși la plimbare, dar şi pentru a cumpăra flori pentru balcoane. ,,Am dat pe muşcatele astea 25 de lei. Dacă le luam de la florărie, mă ajungeau dublu” spune Sorina Danciu din Reşiţa.

Comentarii

comentarii