Targul de Primavara de la Oraviţa a sfidat vremea ca de iarna VIDEO

Primăria oraşului Oraviţa, Casa de Cultura „Mihai Eminescu” Oravita, în parteneriat cu Camera Agricolă a judeţului Caraş Severin, au organizat cea de-a IX ediţie a Târgului de Primăvară de la Oraviţa. Manifestarea începută încă de vineri, se desfășoară în canditii mai degraba de targ de Craciun, pe platoul gării vechi din Oravița. Vremea a trecut de la o extremă la alta – de la fulguiala si frig, la vant si soare cu dinti.

La fiecare stand, au avut loc miniexpoziţii cu vânzare de produse tradiţionale şi de artizanat şi nu numai. S-au putut gasi produse agricole, horticole, apicole, si unelte agricole,
Au participat mai multi expozanţi; unii agenţii economici, alții persoanele fizice, din Banat și nu numai. La târg au fost prezentate produsele tradiționale precum brânza, mălaiul copt în țest, cașul afumat, răchia din prune și mere, dar și pălinca sau mierea în diferite amestecuri.

La târg au fost prezenți și câteva zeci de elevi de toate vârstele de la școlile din Oravița. Împreună cu părinții, bunicii sau cadrele didactice, copiii au pregătit mâncăruri și dulciuri de post pe care le-au vândut la târg. Pe mese s-au găsit sarmale, fasole bătută, mălai bănățenesc, gogoși, dar și multe feluri de prăjituri.

Participarea copiilor a fost o reușită, ei au vândut toată marfa iar cu banii strânși vor pleca în excursii sau își vor procura diferite materiale de care au nevoie în activitățile extrașcolare de la diferite cercuri. Credinciosii de la un centru de zi al unei biserici din oras, au pregatit mancare de post pe care au vandut-o iar banii vor fi donati unei familii careia i-a ars casa.

Un loc aparte l-au ocupat meșteșugarii ce au vândut unelte din lemn, obiecte din piele sau olărit. Pomii fructiferi au fost la mare căutare și ei. Din păcate, numărul acestora este din ce în ce mai mic fiindcă meșteșugurile sunt pe cale de dispariție.

Produsele au mulțumit pe toată lumea iar prețurile au fost pentru toate buzunarele. Târgoveții au făcut coadă la standurile în care se vindeau mici sau alte preparate la grătar.
Târgul a fost o reușită, producătorii au putut să-și valorifice producția iar mușterii au cumpărat ce i-a interesat

Comentarii

comentarii