Teatrul – cinema de vară din Reșița va fi readus în stare de funcționare  VIDEO

Teatrul de vară din Reșița fost construit în anii 70. Cândva o mândrie și un loc de referință si întâlnire în zilele și serile de vară al reșițenilor, Teatrul-cinema de vară din Reșița, a ajuns aproape o ruină. Așezat pe o colină la capătul unui șir de scări și fântâni arteziene, teatrul de vară era una din atracțiile culturale ale Reșiței. Pe scena acestuia au urcat de la formațiile de teatru de amatori și până la nume grele ale teatrului românesc: Ileana Stana Ionescu, Jean Constantin, Guță Alexandrescu, Adriana Trandafir și mulți alții.

Abandonat în anii 90 – așa cum s-a întâmplat și cu mai toate cinematografele din țară, acesta s-a năruit de la un an la altul devenind chiar un loc periculos.

Din fericire, va fi reabilitat și reintrodus în circuitul cultural al orașului. Acestea sunt planurile primăriei care a preluat la finele anului trecut clădirea în administrare.

,,Primăria Reșița intenționează sa reabiliteze atât fostul teatru de vara cât și zona adiacenta. Imobilul se afla în stare avansata de degradare iar terenul din jur este în paragină. Refacerea zonei va fi realizata în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene” spune primarul Ioan Popa.  

Reșițenii care au frecventat Teatrul de vară când acesta era funcțional își doresc ca acesta sa fie să fie renovat. 

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Teatrul – cinema de vară din Reșița va fi readus în stare de funcționare  VIDEO

  1. Da! Pe vremuri era și cinema, nu numai teatru! M-aș bucura să vin vara la Reșița în concediu și să vizionez acolo un film în 3D și DOLBY SURROUND așa ca aici în Duisburg la cinema-ul U.C.I. Cred însă că v-a rămîne doar un…….vis, o dorință……din păcate.

  2. Din pacate de-a lungul anilor a demonstrat ca nu mai este atât de dorit de reșițeni . Au mai fost tentative de renovare care au eșuat lamentabil . O sa fie un loc de întâlnite al boschetarilor care probabil ca îl și vor incendia . Dacă îl vor renova doar ca sa stea sub lacăt ca și gara de sud nu are rost . Cred ca este doar campanie electorală ..

Comments are closed.