Temperaturi de primăvară în miez de iarnă, duminica la Reşita VIDEO

Cu toate că din punct de vedere calendaristic suntem încă în plină iarna, la mijloc de februarie, când frigul şi zăpada trebuie să fie elementele obişnuite pentru această perioadă, la Reşiţa se întâmplă lucruri de-a dreptul frumoase. Frumoase, dar nu și normale. Duminică, la orele prânzului, în oraş puteai să umbli îmbrăcat lejer, iar vremea de afară te ducea cu gândul la primăvară. Termometrele au arătat 15 grade. Asta la soare, fiindcă la umbră, lucrurile se schimbă. Fără o haină groasă, nici nu ai ce cauta pe afară.

 

Vremea caldă şi frumoasă i-a scos duminică pe reşiţeni din case încă de dimineaţă. În loc să facă oameni de zăpadă sau se bată cu bulgări de zăpadă, copiii s-au plimbat cu bicicletele. Cu toţii spun că nu este o temperatură normală pentru această dată, dar se bucură de vremea frumoasă.

Unii spun că vremea asta este boală curată, dar asta e! Oamenii profită de ea din plin. Cei mai bucuroşi sunt pensionarii care spun că vremea ține cu ei și facturile la gaz vor fi mai mici.

În grădinițele dintre blocurile din Govândari, ghioceii sunt pe trecute fiindcă au înflorit la început de ianuarie, iar ciuboțica cucului – primulele mai pe domnește – încep să își facă apariția și ele.

Comentarii

comentarii

One thought on “Temperaturi de primăvară în miez de iarnă, duminica la Reşita VIDEO

 • 19 februarie 2020 la 8:41
  Legătură permanentă

  „Miez de iarna” ??????
  Pai este sfarsitul lui Februarie si inceputul lui Martie … asta va pare voua a fi „miez de iarna” ???
  Cand ati vrea sa vina temperaturile de Primavara … in Aprilie … Mai ???
  De ce nu in Martie ???

Comentariile sunt închise.