Timișorenii țin sus ,,fruntea Banatului”- proteste anticianuri și antipoluare la Timișoara

DSC_0232Sute de timișoreni, dar și tineri din Resita si alte județe aflați ocazional în oraș, s-au alăturat și au ieșit din nou, duminică, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva legii care dă liber exploatării miniere la Roșia Montană.
Acesta este al doilea protest de acest fel care are loc la Timișoara. Manifestația nu a mai fost însă la fel de pașnică precum zilele trecute iar protestatarii au blocat complet circulația în centrul orașului.
După ce și-au arătat nemulțumirea în Piața Victoriei, protestatarii au plecat spre zona istorică a orașului. Marșul nu a avut însă autorizație iar la un moment dat sutele de tineri s-au așezat pe jos, în mijlocul drumului, și au blocat complet circulația în fața primăriei. Un moment mai aparte s-a consumat atunci când valul de protestatari l-au prins în mijlocul lor pe stradă, pe primarul Timișoarei, profesorul Robu. Este știut că domnia sa este împotriva poluării și a cianurilor- a vorbit cu tinerii și a înțeles că totul a fost ceva spontan, simpatizează cu tineri, dar nu poate intra în marș fiindcă ar încălca legea. De asemenea, primarul a mai spus că nu se va lua nici o măsură pentru incidentul cu blocarea pentru foarte scurt timp a străzii din fața primăriei.
Protestul a început în mediul online acolo unde aproape 1000 de persoane și-au anunțat participarea. Pe tot parcursul marșului, tinerii au scandat împotriva proiectului de la Roșia Montană și au afișat mesaje antiguvernamentale.
La final, protestatarii s-au oprit în Piața Unirii acolo unde manifestația a continuat și în cursul nopții. Ei au decis că nu vor pleca din zona istorică a Timișoarei și că vor rămâne acolo până când Roșia Montană va fi salvată.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Timișorenii țin sus ,,fruntea Banatului”- proteste anticianuri și antipoluare la Timișoara

  • 22 septembrie 2013 la 8:18
    Permalink

    Ar fi putut sa se refere si la Fabrica Kandia confiscata de Bucuresti, fabrica de tigari ITT sau la miile de metri patrati care le sunt oferire spre inchiriere de marii magnati ai Timisoarei de la Electromotor, Electotimis, Optica, Autoturisme, ILSA, etc. MANIFESTATIA ESTE GRATUITA.

Comentariile sunt închise.