Tinerii marginalizaţi social, nu sunt doriţi de angajatori

handicapCu toate că există un program naţional pe care şi AJOFM Caraş-Severin l-a adoptat, acesta nu are nici un fel de rezultat în judeţ şi mai alea, în Reşiţa.
Este vorba de promovarea participării tinerilor cu risc de marginalizare socială, pe piaţa muncii. Acest program se bazează pe acompaniament social personalizat pe baza unui contract de solidaritate, precum şi activităţi de informare şi promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajaţilor.
Un alt sprijin oferit angajatorului este subvenţionarea locului de muncă. Cu toate acestea, angajatorii care să fie interesaţi sunt aproape inexistenţi.
Care sunt avantajele unui astfel de contract de solidaritate? Acesta se realizează între tânăr şi agenţia pentru ocuparea forţei de muncă teritorială pe o perioadă de până la 3 ani, dar nu mai puţin de un an, în condiţiile în care, la data încheierii contractului de solidaritate, tânărul nu a împlinit 26 de ani.
Angajatorii care încadrează tineri cu risc social de marginalizare beneficiază şi ei, lunar, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor. Banii provin din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Comentarii

comentarii