Tipuri de miere si beneficiile acestora pentru sanatate

DESPRE

Stim deja ca mierea este extrem de utila, atat pentru consum cat si pentru tratarea unei largi game de afectiuni, incepand cu bolile cardiovasculare, de exemplu, pana la vindecarea acneei.

In toata lumea, exista peste 300 de tipuri de miere si fiecare dintre acestea au beneficii asupra sanatatii noastre. In articolul de astazi va voi prezenta diferite tipuri de miere care ajuta organismul in lupta cu anumite probleme de sanatate.

Inainte de a consuma miere, trebuie sa va asigurati ca aceasta este naturala, nefiltrata si ca albinele care o produc sunt hranite corespunzator, cu miere, nu cu zahar.

Haideti sa vedem care sunt cateva dintre diferitele tipuri de miere si ce beneficii ne aduce fiecare!

Mierea de salvie

Mierea de salvie este produsa in special in America, mai exact in California. Are o culoare deschisa si este foarte consistenta, avand o aroma usoara, incantatoare. Desi poseda mai putin de 20% din antioxidantii existenti in alte tipuri de miere, mierea de salvie mentine toate beneficiile: trateaza enzimele, este antifungica si antibacteriana, fiind perfecta in tratarea diferitelor infectii, in special cele externe, dermatologice.

Mierea de lucerna

Este produsa pe scara larga in special in America si Canada, avand o consistenta usoara, o aroma placuta si o culoare deschisa. Aparte de proprietatile antioxidante, antibacteriene si antiinflamatorii, mierea de lucerna este buna pentru tratarea problemelor cardio-respiratorii si ale arteriosclerozei.

Mierea de trifoi

Acest tip de miere are un gust placut si usor. In functie de locatie si de tipul de trifoi, mierea variaza de la culoarea alba pana la culoarea chihlimbarului. In general, mierea de trifoi este cunoscuta pentru: vindecarea arsurilor si a ranilor, eliminarea tusei, reglementarea colesterolului, reglementarea tensiunii arteriale, furnizarea de anti-oxidanti si controlarea problemelor hepatice.

Mierea de Manuka

Dupa cum probabil stiti deja, mierea de Manuka este des folosita pentru tratarea afectiunilor interne si externe. Aceasta s-a dovedit a fi eficace impotriva Helicobacter pylori, patogenul care poate produce ulcer si chiar cancer gastric. Cresterea bacteriilor va fi impiedicata la consumul acestui tip de miere.

Mierea de hrisca

Are o culoare inchisa si este foarte consistenta si a fost descoperit faptul ca poseda mai multi compusi antioxidanti decat alte tipuri de miere. Este considerata ca fiind cel mai valoros soi de miere originar din Europa. In comparatie cu alte soiuri mai usoare ca si consistenta, contine mai mult fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor, iod, cobalt si nichel. Potrivit oamenilor de stiinta, caracteristicile antibiotice ale mierii de hrisca sunt chiar mai ridicate decat cele ale mierii de Manuka. Mierea de hrisca are impact asupra: arterosclerozei, diferitelor infectii bacteriene, diabetului de tip 2, ficatului si asupra deficientei de fier.

Mierea de zburatoare (pufulita)

Mierea de zburatoare are o culoare deschisa si provine dintr-o planta perena excelenta pentru albine. Zburatoarea creste in poienite si paduri si are florile rozalii. Mierea de zburatoare este benefica pentru imunizarea organismului, imbunatatirea starii generale ale corpului si intarirea sistemului respirator.

Mierea de flori de portocal

Mierea de flori de portocal este, de multe ori, o combinatie de surse citrice si are o culoare deschisa si aroma proaspata, cu gust usor de citrice. Mierea de flori de portocale contine antioxidanti cu efecte antiinflamatorii, anti-canceroase si antialergice, facand-o astfel perfecta in tratarea afectiunilor de acest gen.

Miere de afine

Produsa din florile mici ale tufei de afine, nectarul face o miere de culoare galbena si cu aroma plina. Potrivit Universitatii Brock, mierea de afine si cea de hrisca au gradul cel mai ridicat de antibacterieni si anti-oxidanti.

Miere de Tupelo

Este o miere premium produsa in Florida. Are o culoare galben aurie si are un gust usor, distinctiv. Datorita continutului ridicat de fructoza, acest soi de miere granuleaza foarte usor. Mierea de Tupelo este folosita pentru a calma tusea, durerile de gat si arsurile.

Citeste si: Tratamente cu miere pentru un organism sanatos

Miere de avocado

Mierea de avocado este adunata din florile plantei cu acelasi nume. Are o culoare inchisa si un gust bogat, consistent. Fiind bogata in minerale, antioxidanti si vitamine, mierea de avocado ofera multe din aceleasi proprietati medicinale ca si o planta de Aloe Vera.

Miere de neem

Neem este o planta bine cunoscuta utilizata pentru tratarea alergiilor, infectiilor dentare si de gat, afectiunilor pielii, diabetului si a hipertensiunii arteriale. Astfel, mierea de neem are aceleasi proprietati, extrase din planta a carui nume il poarta.

Miere de eucalipt

Dupa cum se poate astepta, eucaliptul avand peste 500 de specii distincte, mierea de eucalipt variaza in functie de aroma si culoare, insa in general ea tinde sa fie o miere mai aromata, cu un miros usor de medicament. Este foarte buna pentru sistemul respirator si are efecte anti-inflamatorii, anti-spasmodice, decongestionante, antiseptice si antibacteriene.

Citeste tu ai departe aici: https://www.curademiere.ro/tipuri-de-miere-si-beneficiile-acestora-pentru-sanatate/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii