Torma rămâne fără mandat și la Moldova Nouă urmează alegeri locale pentru funcția de primar

Torma rămâne fără mandat și la Moldova Nouă urmează alegeri locale pentru funcția de primar

Moldova Nouă funcţionează fără primar, fără viceprimar și fără consiliu local. Practic, orasul este condus de scretarul Primăriei Moldova Nouă. Primarul ales în septembrie, Adrian Torma şi consilierii locali, nu au fost validaţi nici până în ianuarie 2021.S-a ajuns la această situație în urma contestaţiilor.

Cu  câteva zile înaintea alegerilor din septembrie, Biroul Electoral de Circumscripţie Moldova-Nouă, a invalidat lista de consilieri depusă de Alianţa PSD-PRO România şi candidatura lui Adrian Torma, la funcţia de primar. Aceasta după o reclamație pe motiv că Adrian Torma nu a semnat procolul de alianță, document din dosarul de candidatură.

Deși Adrian Torma a câştigat alegerile pentru fotoliul de primar la Moldova Nouă cu aproape 43 de procente, Biroul Electoral Central a admis sesizarea  PNL Caraş-Severin. Astfel, conform procedurii, alegerile trebuiau reluate la 11 octombrie.

 Decizia BEC interzice şi candidatura lui Adrian Torma. El este acuzat de fraudă electorală. Social-democraţii au contesta în instanţă Hotărârea BEC, a urmat judecata, iar Curtea de Apel de la Timișoara i-a dat câștig de cauza lui Adrian Torma. A urmat o nouă comtestatie din partea liberalilor și s-a ajuns până la Înalta Curte.

Instantia a pronunțat în ședință publică hotărârea prin care se anulează hotărârea Curții de Apel Timișoara și rămâne ca definitivă hotărârea Biroului Electoral Central, referitoare la alegerile locale din Moldova Nouă.

Cu alte cuvinte alegerile pentru funcția de primar la Moldova Nouă se repetă, fără candidatura lui Adrian Torma.

Soluția Înaltei Curți este următoarea: „Admite recursul formulat de pârâtul Biroul Electoral Central pentru Alegerea Autorităților Administrației Publice Locale din 2020 și recursurile formulate de pârâții Partidului Național Liberal-Filiala Caraș Severin și Organizația PNL Moldova Nouă și intervenientul accesoriu Damian Cristian Iuliu formulate împotriva Sentinței Civile nr.301 din 16 octombrie 2020, pronunțate de Curtea de Apel Timișoara-Secția de contencios administrativ fiscal, casează sentința recurață. Respinge ca neîntemeiate acțiunile conexe formulate de reclamanta Organizația Județeană Caraș Severin a Partidului Social Democrat și reclamantul Torma Adrian-Constantin. Respinge cererea de intervenție principală formulată de Alianța Electorală PSD-PRO România, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție accesorie formulată în favoarea Biroului Electoral Central de intervenientul Damian Cristian Tuliu. Definitivă. Pronunțată în ședință publică astăzi, 13 ianuarie 2021.”

Cu alte cuvinte, Torma rămâne fără mandat și la Moldova Nouă urmează alegeri locale pentru funcția de primar.

0255 572 268

Comentarii

comentarii