Traditia reinvie la Berzovia – Dupa 20 de ani s-a reluat Balul de Martisor

La Berzovia locuitorii au marcat începutul primăverii printr-un bal al satului. Pentru că începutul lunii martie este dedicat în mod special femeii, la Berzovia a fost organizat un bal care să marcheze cele două evenimente de debut ale primăverii.
Directoarea Căminului Cultural din Berzovia, Bâtea Mirela, s-a gândit că cei din comună ar trebui să celebreze aceste zile speciale, dedicate mărțișorului și femeii, împreună, cu muzică, joc și voie bună.

Astfel că, s-a pus pe aranjat sala căminului, s-a ocupat de meniu, muzică și tot ce a însemnat organizarea ca la carte a unui eveniment care să adune laolaltă locuitorii din Berzovia și satele aparținătoare, Gherteniș și Fizeș, la un eveniment în premeieră pentru comună.
O parte din localnici au doar cuvinte de laudă pentru noua șefă a căminului precizând că pune foarte mult suflet în tot ce face, cu perseverență și deschidere pentru oamenii locului.
”Am organizat Balul Mărțișorului pentru tinerii din localitate și ne bucurăm să fim împreună. Este prima ediție Balul Mărțișorului 2017, după un șir de alte evenimente pentru tinerii din localitate, cu tot dragul și din tot sufletul”, a spus directoarea Căminului Cultural.
Oamenii s-au arătat încântați de idee, deși până acum nu s-a mai organizat un bal dedicat marcării zilelor speciale de la început de primăvară, subliniind că, în sfârșit, după 20 de ani în comună se organizează ceva pentru locuitori.

La eveniment a fost prezent și viceprimarul din Berzovia, Alin Claudiu Heger, care nu a ezitat să menționeze că va sprijini astfel de acțiuni.
”Este un moment special pentru comuna noastră. Din păcate de 20 și ceva de ani evenimentele astea au lipsit cu desăvârșire. Avem o echipă nouă formată la Primărie, cu oameni tineri, competenți, plini de viață, dornici să facă ceva pentru comuna noastră, pentru că dacă ne uităm în sală sunt foarte mulți cetățeni din satele aparținătoare, Gherteniș și Fizeș”, a spus viceprimarul.

Și locuitorii din comună și-au exprimat bucuria și entuziasmul pentru un astfel de moment, multi dintre cei plecați din sat fie la orașe, fie în alte țări, au mărturisit că abia așteptau să apară un astfel de prilej de a se simți bine lângă rude și prieteni.

”Îmi face o deosebită plăcere să mă întorc la origini. De mult nu au mai fost asemenea evenimente. Îmi aduc aminte de adolescența mea când veneam cu drag la balul satului. Extraordinar! S-au adunat din sat, de pe lângă, din alte localități. Sperăm de acum înainte tot așa să fie”, a spus Gabriela Bunda, o localnică ce a revenit în satul natal.

Cei prezenți la evenimentul din Berzovia au petrecut până târziu, bucurându-se de atmosfera caldă, de reîntâlnirea cu cei dragi și de muzica bună în interpretarea cunoscutei cântărețe de muzică populară din Banat, Ramona Vița.

Comentarii

comentarii