@Breaking newsActualitate

Trei copii minori au fost luati cu forta din bratele tatalui din satul Petrosnita de executor, politie si jandarmi VIDEO

Doi copii au fost luati cu forta din bratele tatalui, ale matusii si bunicii lor. Copiii se aflau in vizita la mătușa lor la Caransebeș – loc de unde, mama celor mici, împreună cu un executor judecătoresc, polițiști, jandarmi și o funcționară de la Protecția Copilului, urmau să-i ia pe cei mici de la tatăl lor şi să-i ducă la Viena, acolo unde trăieşte ea – cei doi fiind despărţiţi de mai mult timp.

Cei doi părinţi nu se mai înţeleg de câţiva ani, în casa lor din Austria scandalurile se ţineau lanţ, iar tatăl copilului, a decis să-i ducă pe cei trei fraţi la părinţii lor din satul Petrosnita din Caras Severin. Cei doi sunt în stare de divorţ de mai mul timp, iar mama copiilor, l-a reclamat pe tatăl micuţilor că i-a răpit și i-a dus în România fără știrea și acceptul ei. Tatăl copiilor a aflat despre demersul făcut de fosta soţie abia când a primit o sentinţă de la statul austriac. Prin aceasta, omul era somat să predea copii soţiei.

Au urmat 3 procese la toate instanţele în România și cu toate că cei trei fraţi şi-au petrecut aproape toată viaţa la Petrsonita în România, probabil pe principiul ,,copiii merg la mamă” tatăl a pierdut custodia copiilor. Asta în condiţia în care copiii refuză orice contact cu mama lor. Ba mai mult, gândul că vor fi luaţi de acasă din România şi duşi în Austria, i-a făcut să fugă de acasă în vara anului trecut. Mama copiilor a încercat să se apropie de fetiţa cea mai mică în vârstă de 5 ani, dar copila refuză dialogul şi apropierea mamei. Executorul judecătoresc a întocmit actele în care a arătat că fetiţa şi fraţii ei refuza contactul cu mama lor şi a solicitat implicarea Protecţiei Copilului în rezolvarea cazului.

În zilele următoare, mama copiilor, a încerca să vină în fiecare zi la domiciliul celor mici şi a încercat să se apropie sufleteşte de ei, să le câştige prietenia şi încrederea. Concomitent, un psiholog de la DJPC, a consiliat zilnic copiii la ei acasă. Dar acestia au refuzat în continuare prezenta mamei. Intr-un final, copiii au fost luati cu forta, impotriva vointei lor ( cel mare are 10 ani si legea spune ca nu poate fi fortat sa aleaga unul dintre parinti) si au fost dusi la centrul de primire din Resita – la ,,casa copilui” cum i se mai spune. Cel mai grav este faptul că acolo, în prima fază, tatalui i s-a interzis sa-si vada copiii, sa vorbeasca cu ei.

Într-un final, după ce micuţii au petrecut sărbătorile în orfelinat ca nişte copii abandonaţi, iar tatăl care îi vizita în fiecare zi, le-a dat cadourile de Moș Niculae și Moș Crăciun prin gard, într-un final, copiii au ajuns la casa tatălui lor iar pe rol, se afla în continuare procesul prin care copiilor li se va stabili domiciliul la mamă sau la tată. Repetăm, asta în condiția în care copiii refuză categoric orice contact cu mama lor naturală și nicio lege nu poate obliga copiii să aleagă un părinte sau altul. Copiii au posibilitatea să aleagă cu cin vor să rămână: cu tatăl lor în casa lor din Petroșnița unde au de toate – începând cu dragostea tatălui, a bunicii, a mătușii și a rudelor din partea tatălui, sau cu mama în Austria, într-o locuință închiriată. Vom reveni cu amănunte.

Comentarii

comentarii