Turist enduro accidentat pe coclauri şi salvat cu elicopterul din zona Brebu Nou

Brebu Nou accident (8)Un turist austriac – motociclist enduro, a fost grav accidentat luni după-masă.
Un grav accident de motocicletă a avut loc luni după-masa pe o potecă dintre Brebu Nou și Linderfeld. Un grup de motocicliști enduro a plecat de la Sadova spre Brebu Nou pe o rută foarte accidentată și cunoscută bine doar de localnici și personalul pensiunilor cu specific enduro din Brebu Nou- Gărâna. Culmea este că de această dată, ca și ghid, a acționat un fost turist care a venit vreo doi ani pe la Brebu Nou la cea mai renumită pensiune-club cu specific enduro. Cetățeanul respectiv s-a autopropus ghid și a plecat cu motocicliștii spre Brebu Nou.
Numai că ghinionul și lipsa de experiență a ghidului și-au spus cuvântul: unul dintre membrii grupului- tocmai cel ce închidea plutonul- un bărbat din Austria de 58 de ani, a căzut şi s-a accidentat foarte grav la coloană.
Realizând totuşi gravitatea accidentului, s-a cerut ajutor la 112. Spre locul respectiv a pornit un echipaj al ambulanţei format din doctorul Cătălin Filca şi asistenta Dana Istudor. Numai că, abia acum încep problemele: de la locul până unde a putut ajunge ambulanţa şi până la locul în care se afla accidentatul era o distanţă de aproape 10 km. În acţiune a intervenit Serviciul Salvamont Caraş Severin. Autoturismul de teren de construcţie specială al salvamontului i-a transportat pe medic şi asistentă vreo 6 km, după care, drumul a continuat pe jos, adică, încă vreo 4 km. După un drum plin de obstacole şi hârtoape, echipajul medical împreună cu salvamontiştii, l-au găsit pe accidentat. Doctorul Filca a realizat imediat că este vorba de un traumatism la coloană şi a cerut ajutorul unui elicopter care a ajuns în zonă în cel mai scurt timp de unde l-au luat pe rănit şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara.
În exclusivitate, InfoCs vă prezintă un fotoreportaj al evenimentului realizat cu ajutorul fotografiilor făcute de un adevărat montaniard, un mare iubitor al naturii; nimeni altul decât Ocsi de la Brebu Nou.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „Turist enduro accidentat pe coclauri şi salvat cu elicopterul din zona Brebu Nou

  • 28 mai 2013 la 21:57
    Permalink

    Enduro se practica si in alte tari, d-le Sergiu Morariu spre deosebire de alte tari aici preturile sunt superaccesibile in sensul ca Statul nu solicita avize scumpe cum se face in Canada, Elvetia, Danemarca plus ca acolo traseul este bine stabilit, nu ai voie sa te abati de la traseu, sa faci gratar unde vrei! Un alpinist celebru povestea acum cateva zile cum au adus si excrementele din Hymalaia fiindca asa solicita legislatia Nepalului.

Comentariile sunt închise.