Turul României în pași de alergare de către un polițist pensionar VIDEO

Corpul Național al Polițiștilor a inițiat Campania “Turul României în pași de alergare!”, campanie menită a veni în sprijinul copiilor polițiștilor decedați, după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. În acest sens, maratonistul Dănuț Cernat, personajul principal al evenimentului, a pornit la data de 1 iunie a.c. din București și a alergat peste 1.600 de km, ajungând la data de 4 August la Timișoara, de unde își continuă traseul spre Caransebeș, unde a ajuns în această după-amiază.

Mâine dimineață, acesta pornește în pași de alergare pe ruta Caransebeș – Băile Herculane, într-o nouă etapă din cadrul Turului României în pași de alergare. Din cauza temperaturilor caniculare din ultimele săptămâni, Dănuț poate alerga doar în prima parte a zilei, de obicei între orele 7,00-16,00, cu o medie de 7 km./h., aproximativ 45 de kilometri zilnic.

Dănuț este polițist trecut în rezervă în anul 2020, până atunci desfășurându-și activitatea la D.G.P.M.B., Brigada de transport public București. Speră să ajungă în toate județele din România până la sfârșitul lunii august, când se va întoarce la București.

De-a lungul vieții a înțeles importanța sportului pentru sănătate și psihic, după cele 168 de maratoane la care a luat parte până acum și speră ca după ce va ajunge acasă, să participe la maratonul de la Riga, iar la anul să facă turul României pe bicicletă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Turul României în pași de alergare de către un polițist pensionar VIDEO

Comments are closed.