Ultima suta de metri inainte de alegerile prezidentiale, intr-o video-conferinta la Prefectura

La sediul Prefecturii a avut loc o videoconferinta a vice-priministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, cu Instituţiile Prefectului
Acesta a dat asigurari ca organizarea alegerilor pentru desemnarea Preşedintelui României decurge fără probleme, în zona de vest a ţării.
În Caraș-Severin, până în momentul de față, a fost asigurat Biroul Electoral Județean, au fost finalizate listele permanente ale alegătorilor și s-a stabilit numărul secțiilor de votare și anume 365.
Materialele necesare votării vor fi distribuite de către angajaţi ai Instituţiei Prefectului împreună cu reprezentanţi ai Biroului Electoral Judeţean către primării.
În cursul zilei de sâmbătă, echipe formate din angajaţi ai Instituţiei Prefectului vor verifica amenajarea şi dotarea corespunzătoare a secţiilor de votare.
În ceea ce priveşte campania electorală, şeful de la Interne a etichetat-o ca fiind una dintre cele mai liniştite de până acum si ccă în toată această perioadă nu au avut loc evenimente grave care să perturbe ordinea publică, majoritatea situațiilor sesizate referindu-se la afişajul electoral.
Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 58.000 de angajați ai MAI, dintre care aproximativ 31.300 de poliţiști, 12.500 de jandarmi, 3.600 poliţiști de frontieră, 10.000 de pompieri şi peste 600 de forţe ale altor structuri operative ale ministerului, care vor avea ca misiuni asigurarea ordinii publice, paza secţiilor de votare şi prevenirea infracţiunilor electorale.
Angajaţii Prefecturii Caras-Severin au început în această dimineaţă distribuirea buletinelor de vot către toate primăriile din judeţ. „Toate materialele care ţin de procesul de votare sunt predate de oamenii Prefecturii. S-a pornit încă de la ora 7.00 pe cele zece trasee şi estimez că până la ora 17.00 va fi finalizată distribuirea buletinelor”, a precizat Silviu Hurduzeu la finalul video-conferintei.
Toate materiale necesare desfăşurării procesului electoral vor fi ridicate de la primării în cursul zilei de sâmbătă, până la ora 18.00, de către preşedinţii birourilor de votare. Tot de mâine, secţiile de votare vor fi preluate în pază de angajaţii MAI, poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Comentarii

comentarii