Un exemplu de ,,cum se țin” unele din celebrele școli de partid pe la munte si pe la mare

Nu este de la noi, dar este pe banii noștrii. iată – aici abem cel mai elocvent exemplu de cum sunt oprganizate – și mai ales, pe banii cui sunt organisate unele din celebrele școli de vară sau de iarnă ale diferitelor formațiuni politice. Este inutil că ne referim strict la cele ,,ce se afla la putere” sau au trecut vremelnic pe acolo. De aici noi înțelegem că fiecare funcție primită pe linie de partid are uncost- și mai ales – are niște costuri de achitat după ocuparea ei. Și hai să nu ne mai amăgim cu vise și minciuni. Este știut faptul că dacă ar fi să le plătească din propriul buzunar, aproape nimeni nu s-ar îngrămădi să participe la asemenea evenimente. De fapt, celebrele școli de partid sunt o formă de răsplată pentru tinerii membrii din organizațiile de tineret ale partidelor.

Dar iată că Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectulMELEȘTEU CRISTIAN, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracţiunilor de :

– abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– uz de fals.

În ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale se arată există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, suspectul Meleșteu Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a organizat la un hotel din Poiana Brașov o tabără politică de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic.

Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor peste 100 de participanți, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică.
De menționat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”.

Suspectului Meleșteu Cristian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comentarii

comentarii