Un nou proiect eTwinning la Grădinița P.P. ”Floarea-Soarelui” Reșița

Un nou proiect eTwinning la Grădinița P.P. ”Floarea-Soarelui” Reșița . ”CODING AND LEARN”- are ca scop introducerea în activitatea didactică a tehnologiei, gândirii computeriale și codificării. Proiectul este administrat de prof. Vulpeș Daniela din Reșița, în parteneriat cu prof. Maria Scicluna din Malta și în colaborare cu parteneri din România, Turcia, Serbia, Albania și Italia.

 

Participanții la proiect consideră gândirea computerială o necesitate a prezentului în educație pentru rezolvarea de probleme din viața de zi cu zi. Aceasta îi învață pe copii cum să abordeze problemele mari, împărțindu-le în probleme mai mici și cum să treacă de la soluții specifice la cele generale. Învățarea programării ne ajută să înțelegem lumea care se schimbă rapid în jurul nostru, să ne extindem înțelegerea cu privire la modul în care funcționează tehnologia și să dezvoltăm competențe și abilități pentru a explora noi idei și pentru a inova.

 

Prin schimbul de experiență cu colegii din țările partenere, cadrele didactice vor dobândi cunoștințe valoroase în vederea dezvoltarii de noi abilități la copii în vederea stimulării participării lor la activități și prevenirea abandonului școlar.

Comentarii

comentarii