Un student de 21 de ani se zbate între viață și moarte după un accident în Munții Țarcului

salvamontttUn grav și nefericit accident a avut loc ieri într-una din căldările alpine ale Țarcului.Un tânăr de 21 de ani, student la biologie la Universitatea din Cluj, a căzut pe un povârniș al căldării alpine de sub Vârful Țarcu.În locul respectiv se aflau trei tineri: doi băieți și o fată- colegi la aceeași facultate. Studenţii s-au cazat pe Muntele Mic după care au pornit pe Ţarcu unde au studiat şi recoltat plante- tinerii fiind implicaţi activ în ,,Programul Naţional SitNatura 2000″ în căldările de sub Vârful Ţarcu. La un moment dat, tânărul care se afla mai jos pe peretele căldării decât colegii lui,  s-a dezechilibrat probabil şi a căzut liber de la o înălţime de cel puţin 10 metri după care s-a mai rostogolit alţi vreo 10 metri rămânând inconştient.Colegii lui au cerut ajutor la 112 după care au început problemele. Spre locul respectiv au plecat mai mulţi salvamontişti de pe Muntele Mic de la Salvamont Caraş Severin – aceasta în timp ce s-a solicitat ajutorul unui elicopter SMURD. Din nefericire, cel mai apropiat, care deserveşte partea de vest a ţării, Arad – Timişoara, era în revizie. Cel de la Craiova a aşteptat condiţii atmosferice prielnice care au întârziat ceva timp decolarea.

Salvamontiştii au ajuns la locul accidentului şi împreună cu echipajul medical al elicopterului ajuns cu câteva minute înaintea lor, l-au pregătit pe tânăr pentru a putea fi transportat la Timişoara. După plecarea elicopterului, având în vedere starea psihică a colegilor studentului accidentat, salvamontiştii i-au însoţit pe aceştia pe tot parcursul coborârii până la locul în care ajuns cu maşina.

Din nefericire, tânărul student de doar 21 de ani este în continuare în comă de gradul IV iar rănile la cap şi la bazin sunt aşa de mari şi profunde încât deocamdată nu se poate interveni chirurgical până la stabilizare cât de cât a stării lui medicale.

Vom reveni cu amănunte.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Un student de 21 de ani se zbate între viață și moarte după un accident în Munții Țarcului

  • 22 iulie 2013 la 16:19
    Permalink

    Daca as trai in Noua Caledonie probabil ca nu as avea internet si as aprecia informatia ca vremea a fost nefavorabila. Dar traiesc in Romania si stiu ca vremea a fost excelenta pentru drumetii si pentru zborul elicopterul chiar daca acesta apartine SMURDULUI si chiar daca venea din „indepartata” Craiova!

Comentariile sunt închise.