Un suras tropical in plina iarna – Exista in Germania

Şi totuşi pe lumea asta mai sunt lucruri care ne lasă cu gura căscată!
Poate părea uimitor, dar chiar în cetrul Germaniei, în Brandenburg, putem găsi insule tropicale. Da da, e vorba tocmai de o lagună cu nisip alb ca zăpada și apă curată ca lacrima, pe malul căreia cresc palmieri şi păsări exotice! Dar cel mai surprinzător este locul în care a fost aşezată această minunăţie.
1
Insulele tropicale sunt aşezate într-un hangar obişnuit. Unicul atribut care scotea în evidenţă această clădire în trecut erau dimensiunile sale enorme, căci cândva aceasta a fost un hangar pentru dirijabile. Lungimea sa atinge 360 m, iar lăţimea – 210 m.
2
Însuşi hangarul a aparţinut cândva companiei Cargolifter AG. La mijlocul anilor ’90 proprietarii acesteia au dorit să renască producţia de dirijabile pentru transportarea mărfurilor de dimensiuni mici şi medii. Ideea însă nu a dat roade, iar compania a falimentat.
3
Hangarul probabil ar fi rămas de izbelişte dacă nu ar fi fost remarcat de concernul malaezian Tanjong.
4
Cu banii sponsorilor din Asia în hangar a fost construit un parc de odihnă unic în felul său, care are şi propria microclimă. Ștrandurile au fost utilate după modelul lacurilor naturale, iar în jurul lor au fost plantați arbori tropicali.
4
O junglă adevărată a crescut în încăperea care a fost cândva un simplu hangar, iar pe crengile copacilor au început să cânte și păsări exotice!
6
Pe lângă păsărelele mici în parcul exotic se găsesc şi graţioşii flamingo roz.
7
În plus aici se pot găsi şi insecte tropicale! Ce-i drept acestea nu sunt lăsate să se plimbe liber prin parc. Turiştii le pot vedea prin sticla unor terarii special amenajate.
8
Parcul inovativ a primit denumirea “Insulele tropicale” şi poate găzdui concomitent până la 6.000 de vizitatori!
9
Cei cărora nu le este suficientă o singură zi pentru a savura toată frumuseţea parcului, pot petrece noaptea în hotelul amenajat chiar pe teritoriul hangarului.
10
Pe timp de noapte apa din ştranduri este iluminată cu o strălucire albăstruie, creând o atmosferă nemaipomenită!
11
La dispoziţia vizitatorilor sunt câteva cafenele amenajate superb în stilul locuinţelor din zonele tropicale.
12
Iar pentru ca vizitatorii să nu uite în ce parte a globului pământesc totuşi se află, de-a lungul pereţilor hangarului a fost ridicat un întreg sătuc unde casele au un stil arhitectural clasic german.
13
Pentru copii aici este un adevărat centru de distracţii. În special pentru ei au fost amenajate locuri de joacă, atât pe uscat, cât şi în apă.
14
Iubitorii de ieșire cu cortul pot găsi pe teritoriul parcului un orăşel de corturi!
15
Pe tot parcursul anului în încăpere se menţin aceleaşi condiţii climatice. Chiar dacă în afara pereţilor este iarna, “Insulele tropicale” îşi bucură vizitatorii cu temperaturi de +26 de grade.
16
Din câte se vede acest parc exotic este mereu plin de vizitatori! Şi e de înţeles: pentru a ajunge în tropice deja nu este nevoie să zbori peste mări şi ţări!
17
Cine şi-ar putea închipui că o construcţie industrială obişnuită poate fi transformată într-o lagună tropicală fantastică?! Dacă aţi rămas impresionat de acest colţişor exotic din mijlocul Europei, faceţi-vă timp pentru a-l vizita! Invitaţi şi prietenii!
Multumiri prietenului Horst pt acest material, via internet.

Comentarii

comentarii

One thought on “Un suras tropical in plina iarna – Exista in Germania

  1. Asta s-ar putea face si la Resita din fostul UCMR, din halele acelea imense lasate în paragina plus o parte din fostul CSR (laminorul rusesc) unde s-ar putea face o hala de schi închisa asa cum este în Germania în localitatea Neuss lînga Düsseldorf unde se poate schia si în miez de vara. Asa nu numai ca s-ar crea nenumarate locuri de munca dar ar fi si o atractie turistica resiteana unica în România dar……….. unde nu-i cap…………

Comments are closed.