Unde au dispărut dozele de vaccin anti-covid? Sincope în procesul de imunizare anti-COVID-19?

Apar primele sincope în procesul de imunizare anti-COVID-19 și în Banatul montan. Mai mulți farmaciști din Caraș-Severin, care se programaseră să se vaccineze în acest sfârșit de săptămână prin intertrmediul platformei, au fost întorși de la poarta centrului de vaccinare deoarece nu mai existau doze de vaccin.

Sistemul de programare prin intermediul platformei online începe să dea rateuri. Mai mulți farmaciști din Bozovici și Reșița, care se programaseră utilizând platforma RoVaccinare au fost trimiși acasă pe motiv că s-au terminat  dozele de vaccin. Lipsa de comunicare i-a nemulțumit pe cei programați deoarece avrstia nu doar ca au trebuit să își închidă farmaciile, dar au strabatut peste 100 km doar pentru a fi ]ntor;i acas[ de la poarta spitalului. Situația ridică semne de întrebare asupra eficienței sistemului de programare, a comunicare platformă-centru de vaccinare și modul dacă aceasta va funcționa eficient în fazele următoare ale campaniei de imunizare.

Pavel Roșca președinte Colegiului farmaciștilor CS

Am cerut un punct de vedere de la centrul de vaccinarea organizat la Spitalul Județean Reșița, acolo unde fuseseră programați farmaciștii. Aceștia au transmis următoarele:

Având în vedere că cele 250 de doze de vaccin primite miercuri de Spitalul Județean de Urgență Reșița pentru imunizarea personalului medical s-au epuizat, ultima doză fiind administrată vineri, persoanele programate pentru ziua de sâmbătă au fost anunțate și reprogramate pentru saptamana aceasta, când sunt așteptate sa ajungă la Reșița alte 350 de doze de vaccin. De asemenea, menționăm că, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-a hotărât că prioritate la vaccinare are personalul medical din linia întâi.

Pentru a înțelege cum se fac programările pentru vaccinare, trebuie să facem următoarele precizări: există două tipuri de programări: cele făcute de Spitalul Județean de Urgență Reșița și cele făcute individual, prin platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Cabinetele medicale care se programează individual se înregistrează pe platformă, prin CUI-ul cabinetului lor, or reprezentanții Spitalului Județean de Urgența Reșița care fac aceste programări nu pot vedea pe platformă care sunt aceste persoane (nu apar datele de contact: nume prenume, telefon –nr.),decât cele care se programează prin spital, prin CUI-ul instituției noastre. Tocmai de aceea este important ca, după programarea pe platformă, să se contacteze și spitalul.

Comentarii

comentarii