UPDATE Comerț cu droguri, ca la piață, la Stăncilova

Trei cetăţeni francezi au fost reţinuţi, astăzi, de poliţiştii antidrog de la Brigada de combatere a crimei organizate Timişoara în timp ce vindeau droguri la festivalul Teknival, care anul acesta a fost organizat pe dealurile din apropierea localităţii Stăncilova din judeţul Caraş Severin. Teknival-urile sunt conform organizatorilor “festivaluri outdoor underground axate în principal pe muzica tehno care se desfăşoara de-a lungul Europei”, participanţii fiind anunţaţi prin email unde se pot aduna pentru a petrece. De obicei, sunt alese zone extrem de greu accesibile cum a fost şi în acest an.

Poliţiştii de la antidrog au stabilit, în urma monitorizării, că rulota unor francezi s-a transformat în alimentară, clienţii stând la coadă pentru a-şi cumpăra droguri. Aici găseau orice îşi doreau – cannabis sau haşiş la 10 euro gramul, speed la 100 lei gramul, dar şi LSD în formă lichidă, o picătură fiind vândută cu sume între 40 şi 50 de lei. LSD-ul lichid era livrat direct în ochii cumpărătorilor sau pe o bucată de staniol şi băgat sub limbă. Când poliţiştii de la “Crimă Organizată” au intervenit pentru a-i reţine pe cei trei francezi – doi bărbaţi şi o femeie, în vârstă de 30 de ani – care vindeau droguri ca la piaţă au găsit în maşina acestora zeci de grame de haşiş şi cannabis, 45 flacoane de metadonă, 200 doze de LSD, dar şi peste 5.000 de euro. Cei trei au fost audiaţi la sediul DIICOT Timişoara şi reţinuţi, azi noapte, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc.

TREI TINERI FRANCEZI, REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Trei tineri francezi sunt bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, asupra lor poliţiştii găsind haşiş, canabis, metadonă şi o substanţă ce pare a fi LSD, precum şi sume de bani, susceptibile a proveni din vânzarea de droguri. Procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore.
În perioada 11-12 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog şi cei din cadrul S.C.C.O. Caraş-Severin au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri, pe raza judeţului Caraş-Severin, cu ocazia desfăşurării unui festival anual de muzică.
Poliţiştii au depistat în flagrant trei tineri de naţionalitate franceză, cu vârste între 29 şi 32 de ani, în timp ce ar fi încercat să vândă mai multe doze ce păreau a fi LSD.
În urma controlului autovehiculului utilizat de cei trei, au fost găsite 70 de grame de haşiş, 10 grame de cannabis, 34 de flacoane ce conţineau clorhidrat de metadonă lichidă şi două flacoane în care se afla substanţă lichidă posibil a fi LSD, din care puteau fi preparate aproape 200 de doze.
Întreaga cantitate de droguri a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, de la cei în cauză, poliţiştii au ridicat 23.000 de lei şi 585 de euro, bani despre care se presupune ca ar proveni din traficul de droguri.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, procurorii DIICOT- S.T. Timiş dipunând reţinerea pentru 24 de ore a tinerilor.
În cursul zilei de azi, aceştia vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Comentarii

comentarii