UPDATE VIDEO Copil de 8 ani din Anina, gasit inecat intr-un bazin, cu toate eforturile, el a murit spre seară la Timișoara

bazin parasitTragedie luni dimineata la Anina. Un copil de 8 ani, a fost gasit cazut intr-un bazin din Anina. Copilul nu mai prezenta semne de viata ;i a fost scos din apa de catre membrii SVSU Anina. Echipajul de pe masina de ambulanta a acordat copilului primul ajutor si manevrele de resuscitare, dar fara folos. Copilul de 8 ani a fost urcat in masina salvarii si a pornit spre Spitalul de Urgenta din Resita. Intre timp, de la Resita, in intampinare, a pornit o alta masina a salvarii – masina dotata special pentru operatiuni de resuscitare. Undeva pe DN 57, intre Carasova Si Anina, cele doua salvari s-au intalnit dupa care copilul a fost preluat si adus spre UPU Resita. Pe parcursul drumului, medicul de pe ambulanta a continuat manevrele de resuscitare dupa care, copilul a fost preluat de medicii de la UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Resita. Timp de peste o ora, manevrele de resuscitare au continuat, dar fara succes. Inima copilului bate, are puls, dar este in coma profunda. In rest, nici un semn vital. Medicii de la ATI continua resuscitarea, au cerut ajutorul SMURD-ului cu un elicopter de la Timisoara, dar acesta poate veni doar in 4 ore. ÎN jurul orei 14, copilul a fost trimis cu ambulanța la Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara în aceeași stare: puls, dar fără alt semn vital.   Medicii au făcut tot ce le-a stat in putință, dar cu tot efortul lor, seara, inima copilului a încetat să bată definitiv. Copilul a fost declarat oficial mort.

Primarul Aninei, Gheorghe Romanu, spune in exclusivitatea pentru InfoCs ca ,,este al doilea caz de inec in zona respectiva. Acolo sunt niste bazine ale fostei Mine Anina, acum sunt in proprietatea lichidatorului judiciar. Am tras de mai multe ori un semnal de alarma privind pericolul din acele zone, dar degeaba. Noi am cerut terenul respectiv pentru amenajarea unui muzeu al Minei, sa-l putem asigura corespunzator, dar degeaba, nu am gasit intelegere la lichidator. Acum, un alt copil s-a inecat acolo. Familia locuia in zona de vreo jumatate de an, le-am dat acolo o locuinta si probabil ca cel mic cauta fier vechi in zona~ a mai spus primarul.
Politia a inceput o ancheta pentru a determina ce s-a intamplat acolo cu exactitate.
Vom reveni cu amanunte.

Comentarii

comentarii