Vaccinul Pfizer a primit autorizație definitivă de la FDA, dar doar pentru persoanele de peste 16 ani

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA a acordat autorizație definitivă pentru vaccinul anti-COVID-19, în două doze, produs de Pfizer-BioNTech.

Vaccinul împotriva COVID-19, produs de Pfizer-BioNTech, primise inițial autorizare pentru utilizare de urgență. În baza deciziei de luni a FDA, serul a primit aprobare definitivă pentru a fi utilizat la persoanele cu vârste de 16 ani și peste.

Aprobarea completă ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze. Decizia FDA face din vaccinul Pfizer primul dintre serurile împotriva virusului SARS-CoV-2 care trec de la autorizarea de utilizare de urgenţă la cea definitivă.

Într-un comunicat citat de BBC, FDA a transmis că a schimbat autorizarea în urma analizării datelor obținute de la 44.000 de persoane vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech. Vaccinul, care va fi comercializat cu denumirea Comirnaty, s-a dovedit a fi eficient în proporție de 91% în prevenirea infecției COVID-19.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani, vaccinul este folosit în continuare în baza autorizației de utilizare de urgență.

În urma anunțului FDA, reprezentanți ai armatei SUA au transmis că vor cere, în mod oficial, tuturor celor 1,3 milioane de membri ai personalului activ să se vaccineze cu acest ser. Pfizer furnizează americanilor vaccinul împotriva COVID-19 în mod gratuit.

Citeste tu mai departe aici: https://www.descopera.ro/stiinta/19793855-vaccinul-pfizer-a-primit-autorizatie-definitiva-de-la-fda-dar-doar-pentru-persoanele-de-peste-16-ani?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi215857&utm_content=articol&utm_campaign=O+prezentatoare+BBC+a+murit+dupa+ce+s-a+vaccinat+cu+AstraZeneca&utm_term=li699_mi215857_s370052

Comentarii

comentarii

One thought on “Vaccinul Pfizer a primit autorizație definitivă de la FDA, dar doar pentru persoanele de peste 16 ani

Comentariile sunt închise.