Veniti in Centrul Civic! Ziua Cooperarii Europene: „La granite, ne dezvoltam impreuna!”

In fiecare an, in septembrie, la inceputul toamnei, regiunile Europei sarbatoresc cei peste 20 de ani de programe de cooperare teritoriala: locuitorii zonelor de granita se intalnesc, participa la evenimente comune, petrec o zi intreaga unii in compania altora si leaga prietenii. In fiecare stat membru UE sau candidat la aderare, ca si in state terte, au loc sute de evenimente locale organizate sau finantate de programele de cooperare teritoriala, la care participa peste 30 de tari.

Aceasta mare familie se reuneste sub deviza comuna „La granite, ne dezvoltam impreuna” (‘Sharing borders, growing closer’) si celebreaza spiritul de cooperare in intreaga Uniune si in tarile vecine.

In 2014, suita de evenimente a inceput cu lansarea campaniei, pe 16 septembrie, la Milano, sub auspiciile presedintiei italiene a Consiliului Uniunii Europene. Au fost prezentate realizarile politicii de Cooperare Teritoriala Europeana iar castigatorii concursului video „Probleme de frontiera, solutii de frontiera” si-au primit premiile.

Iata programul evenimentelor locale organizate in Romania in zilele urmatoare, pentru a sarbatori Ziua Cooperarii Europene:La Resita – pe 19 septembrie, in centrul orasului, in Piata 1 Decembrie 1918, intre orele 14,00-20,00, copii de la scoli din Resita si Varset isi vor scrie gandurile si dorintele pe hartie, iar acestea vor fi transmise generatia urmatoare intr-o „capsula a timpului” , ce va fi deschisa in anul… 2044!
Sarbatoarea va continua in centrul orasului Resita cu un concert sustinut de Orchestra Filarmonica Banatul din Timisoara si o prezentare de moda inspirata din portul traditional romanesc si sarbesc.
Mai multe informatii, in site-ul programului de cooperare teritoriala Romania-Republica Serbia,

Comentarii

comentarii