Verde-n față! Viktor Orban: Liderii europeni sunt incapabili să-și protejeze proprii cetăţeni:”A venit vremea să încetăm să idealizăm Europa”

Orban l-a lăudat pe Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, spunând despre acesta că a formulat mai multe propuneri viabile de combatere a terorismului, informează Reuters.

“Nu sunt un promotor de campanie al lui Donald Trump. Nu m-am gândit niciodată că voi începe să cred că, dintre toate opţiunile, Trump ar fi cea mai bună pentru Europa şi pentru Ungaria. Dar l-am ascultat pe candidatul la preşedinţia SUA şi trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu, în calitatea de european, cu greu aş fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa”, a declarat Orban, preluat de cotidianul.ro.

Referindu-se la propunerea lui Trump de a crea “cea mai bună organizaţie de informaţii din lume”, Viktor Orban a susținut că și Europa are nevoie de cea mai bună reţea de agenţii naţionale de spionaj.

”În al doilea rând, acest curajos candidat la preşedinţia SUA a vorbit despre renunţarea la politicile de exportare a democraţiei. Nici eu nu aş fi putut spune mai precis acest lucru”, a conchis Orban.

Liderul ungar a susținut că Europa a devenit victima afluxului de imigranți deoarece Occidentul a înlăurat regimuri nedemocratice, dar stabile din Libia, Siria și Irak, fără a garanta stabilitatea postconflict. În plus, el a acuzat Europa că nu susține regimurile care încearcă să deţină controlul în state afectate de conflicte din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu, ba chiar le critică pentru deficiențele democratice.

Viktor Orban a mai spus că UE ar trebui să pună capăt tuturor iniţiativelor de a prelua atribuţii de la statele membre.

“A venit vremea să încetăm să idealizăm Europa, deoarece liderii europeni au eşuat. Sunt incapabili să protejeze propriii cetăţeni şi frontierele externe”, a insistat Orban, potrivit MTI.

NapocaNews

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Verde-n față! Viktor Orban: Liderii europeni sunt incapabili să-și protejeze proprii cetăţeni:”A venit vremea să încetăm să idealizăm Europa”

  • 24 iulie 2016 la 12:58
    Permalink

    Si daca stam bine sa ne gîndim, Orban are perfecta dreptate. UE este un ESEC din toate punctele de vedere si ar trebuie desfiintata dar în primul rînd si cît mai urfgent ar trebui anulat tratatul Schenghen si repuse în functiune frontierele de stat cu controalele lor aferente deoarece numai asa se poate evita circulatul nestingherit al infractorilor indiferent de provenienta lor. Personal, prefer sa stau, odata pe an cînd merg în concediu, la cozi în trecerile de frontiera, decît sa ma trezesc cu un glonte-n cap de la vreun fanatic islamist cînd merg sa iau pîine sau sa trebuiasca instant sa-mi vizitez copii la morga !!!!!

Comentariile sunt închise.