Victor Vlad Delamarina ca poet și acuarelist – prezentat elevilor de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Reşiţa

Victor Vlad Delamarina ca poet și acuarelist – prezentat elevilor de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Reşiţa

Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Reşiţa a găzduit vineri un eveniment de cultură prin întâlnirea elevilor de clasa a XI-a cu prof. univ. dr. Constantin-Tufan Stan de la Universitatea din Lugoj, judeţul Timiş. Acesta a vorbit elevilor despre personalitatea omului de cultură cărăşan Victor Vlad Delamarina. Evenimentul se încadrează în proiectul „Educaţie prin cultură cu tineri şi pentru tineri” iniţiat de CJCPCTCT – CS. Coordonatorii proiectului fiind referent cultural Angelica Herac şi prof. Cornelia Marişescu.

Profesorul universitar Constantin-Tufan Stan a prezentat personalitatea lui Victor Vlad Delamarina într-o ipostază inedită, mai puțin cunoscută publicului, aceea de acuarelist.
Acesta a vorbit elevilor despre personalitatea omului de cultură cărăşan Victor Vlad Delamarina în postura de acuarelist dar și ca poet. De-asemenea a fost prezentată elevilor şi o amplă expoziţie de carte din operele şi despre viaţa şi activitatea acestuia. Evenimentul s-a încadrat în proiectul „Educaţie prin cultură cu tineri şi pentru tineri” iniţiat de CJCPCTCT – CS, coordonat de referent cultural Angelica Herac şi prof. Cornelia Marişescu.

Scopul manifestării a fost acela de a sensibiliza elevii să prețuiască tradițiile culturale bănățene și poate cu dorință de a cerceta despre trecutul istoric și cultural al Banatului.

Comentarii

comentarii