Video – Președintele Croatiei la Reșița si în satele croate din jurul orasului

Preşedintele Republicii Croaţia, Excelenţa Sa, Ivo JOSIPOVIĆ s-a aflat marţi, 3 iulie, într-o vizită oficială în judeţul Caraş-Severin. La ora prânzului, preşedintele a avut programate întâlniri cu prefectul de Caraş-Severin, cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu primarul Reşiţei, după care a întreprins o vizită în comunităţile croate din judeţ. Ivo JOSIPOVIĆ s-a întâlnit cu autorităţile locale şi cu cetăţenii din Lupac, Clocotici şi Caraşova. Acolo a vizitat şi sediul Uniunii Croaţilor din România.

Cu ocazia vizitei de stat întreprinse în România de preşedintele Croaţiei, Ivo Iosipovic, miniştrii Justiţiei din România, Titus Corlăţean, şi respectiv din Croaţia, Orsat Miljenic, au semnat luni, 02.07.2012, „Protocolul de colaborare între ministerele justiţiei din România şi Republica Croaţia“.

Principalele prevederi ale Protocolului de cooperare vizează schimbul de informaţii în probleme juridice de interes comun, armonizarea legislaţiei cu standardele internaţionale şi europene, schimburi periodice de experienţă la nivelul personalului propriu.

Conform documentului semnat, părţile vor coopera în domeniile ce intră în competenţa lor, inclusiv prin schimbul de experienţă şi practici, în vederea modernizării sistemului judiciar, educării şi pregătirii profesionale a personalului, îmbunătăţirii activităţilor din domeniul administraţiei penitenciare, facilitării cooperării internaţionale inclusiv în lupta împotriva formelor grave ale criminalităţii.

Cei doi miniştri au convenit realizarea unei întâlniri oficiale bilaterale în toamna acestui an.

Comentarii

comentarii

One thought on “Video – Președintele Croatiei la Reșița si în satele croate din jurul orasului

  • 3 iulie 2012 la 22:25
    Permalink

    Dobro došli….!

Comentariile sunt închise.