VIDEO 236.000 de lei ajutor financiar pentru sinistrații din blocul explodat pe 1 octombrie pe Aleea Vlădeasa

DSC05240Ajutor financiar de 236 de mii de lei pentru 32 de familii afectate de o explozie produsă la Reșița
Executivul a stabilit, printr-o hotărâre, acordarea unui ajutor financiar în valoare de 236 de mii de lei pentru 32 de familii aflate în situație de necesitate în urma unei explozii produse în data de 1 octombrie 2013 într-un bloc de locuințe din municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.
O persoană a decedat și alte trei au fost duse la spital, în urma exploziei care a avut loc pe 1 octombrie într-un apartament dintr-un bloc din Reșița.
În urma deflagrației, trei apartamente au fost distruse integral și alte câteva zeci au suferit diverse avarii, iar 74 de persoane au fost evacuate. Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze.
Între timp, locuitorii de pe Aleea Vlădeasa din Reşiţa, continuă să se reunească în fața blocului în care au casele. Cu ochii în lacrimi, în faţa scării fostelor locuinţe, oamenii discută și se pun la curent cu demersurile făcute de autorități pentru a se demara lucrările de reparații la blocul afectat de explozie.
Până atunci, nici ei nu stau cu mâinile în sân: periodic, locatarii intră în scara blocului și cu mâinile goale scot tone de moloz pe care le aruncă pregătind în acest fel frontul de lucru pentru constructori. Mai mult chiar, ori ce sumă de bani, până la ultimul leu, este pusă într-un cont al Asociației de proprietari pentru a fi folosiți tot la reparații.
Cel mai grav este faptul că sunt locatari ai blocului care deși au avut polițe de asigurare, nu pot scoate banii de la firmele de asigurare, acestea căutând fel de fel de motive și pretexte. Oamenii sunt porniți să-și caute dreptatea și să-și recupereze banii în instanță.
În prezent, cele 32 de familii locuiesc cu chirie în diferite locații în oraș iar chiria este suportată de Primărie Reșița.

Comentarii

comentarii