VIDEO 40 de ani de Prietenii Muntilor, 40 de ani de prietenie, sport si turism pe Semenic

Moment aniversar, aseara, pentru Asociatia Prietenii Muntilor, un promotor constant al turismului si sportului montan. Asociatia a ajuns la 40 de ani de functionare neintrerupta si, cu aceast aocazie, la Universitatea Eftimei Murgu a fost organizat un eveniment amplu ce a reunit peste 300 de participanti, prieteni si pasionati ai muntelui.

Valsul Semenicului, un cantec pe care toti prietenii muntelui din apropierea Resitei il cunosc, a trezit, aseara, nostalgii, in randurile particpantilor la aniversarea Asociatiei Prietenii Muntilor. Istoria asociatiei a fost prezentata in fotografii dar si povestile si amintirile protagonistilor.


La taberele de schi organizate, in fiecare an, pe Muntele Semenic, au participat, de-a lungul anilor, peste 4.000 de copii. Unul dintre acestia este Erwin.

Asociatia Prietenii Muntilor inregistreaza peste 250 de membri activi si promoveaza practicarea turismului montan si a sporturilor de iarna, a ciclismului, educarea tinerilor in spiritul practicarii unui turism civilizat, dobandirea de cunostinte despre natura si ocrotirea ei.

Comentarii

comentarii