VIDEO Adrenalina, sport si turism din plin la Baile Herculane, Festivalul mondial de escalada

Peste 500 de cataratori din intreaga lume se afla, in aceste zile, la Baile Herculane, pentru a descoperi frumuestile necunoscute ale Muntilor Cernei. Startul evenimentului de talie mondiala, „Petzl Roc Trip 2014” a fost dat in aceasta dimineata din zece puncte diferite, care mai de care mai dificile si sepctaculoase pentru pasionatii genului. Este cea de-a 12-a editie a aceste manifestari prin care se doreste sprijinirea comunitatilor locale care gazduiesc asemenea actiuni.
Anul acesta, este pentru prima data cand Petzl Roctrip a organizat festivalul international de catarare sub forma unei caravane pentru Europa de Sud-Est, ce se va defasura timp de 45 de zile, cu zece tabere de baza, ce vor fi organizate in 5 tari ddferite. Romania, cu statiunea Baile Herculane, este deschizator de drum.

Erwan le Lann- manager eveniment, spune ca ,,Este un eveniment pe care noi il organizam in fiecare in cate o locatie din lume. Cautam o zona din sud-estul Europei si am aflat ca aici, la Baile Herculane, sunt stanci frumoase si o zona extraordinara. Pentru noi, este cea mai buna locatie de catarat din Romania. Noi incercam sa ajutam comunitatile locale sa se dezvolte. Aici nu este o competitie. Toata lumea se poate alatura Petzl RocTrip pentru ca important este sa ne cataram si sa impartasim cu cat mai multi oameni aceasta pasiune,,.

[youtube id=”EPMpMQGikA4″]

Printre cei care au luat in piept stancile din Muntii Cernei este si alpinistul Bruno Adamcsek, cel care, anul trecut, a luat parte la Expeditia romaneasca Nanga Parbat, pe una dintre cele mai dificile culmi ale lumii, din lantul Himalya.

Spectacolul la altitudine este un bun prilej pentru promovare turismului de aventura la Baile Herculane.

De la Baile Herculane, caravana Petzl Roc Trip 2014 se va muta in Macedonia, Bularia, Grecia si Turcia.

Cataratorii din lumea intreaga spun ca
,, însă sper că vom avea parte de o repriză de căţărat de zile mari. Traseul este în apropierea unei cascade şi ne vom distra. Până acum, totul este minunat. Noi venim din Anglia şi suntem aici pentru a participa la festival în toate cele 4 zile. Nu am mai fost în România, ci doar în Elveţia. Cinci sau şase săptămâni de acum înainte vom fi plecaţi şi sper că va fi minunat,,.

O alta turista sportiva din Germania, spune ca
,,Acum ne pregătim să urcăm în apropierea cascadei şi testăm să vedem cum este traseul pentru că a plouat ieri, aşa că nu ştim cum va fi. Numai ce am ajuns, dar sunt convinsă că vom avea parte de multă distracţie în timpul căţărării. Sunt din Germania şi n-am mai fost în România până acum. Este minunat aici. Sunt foarte uimită de aceste stânci frumoase, de natură şi, nu în ultimul rând, de oameni, care sunt minunaţi şi prietenoşi. Sunt foarte surprinsă. Băile Herculane este prima oprire din caravana Petzl Roctrips. Cu ocazia festivalului am auzit de Herculane. E minunat şi trebuie vizitat,,.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments